Mindmed featured image clinic

MindMed sluit zich aan bij Digital Medicine Society

MindMed sluit zich aan bij Digital Medicine Society om gezondheids- resultaten en gelijkheid te verbeteren met behulp van technologie

NEW YORK, 3 augustus 2021 /CNW/— MindMed (NASDAQ: MNMD) (NEO: MMED) (DE: MMQ), een toonaangevend biotechbedrijf dat op psychedelica geïnspireerde therapieën ontwikkelt, heeft vandaag aangekondigd dat het zal deelnemen en financiële steun zal verlenen aan de Digital Medicine Society’s (DiMe) Digital Health Measurement Collaborative Community (DATAcc). De deelname heeft als doel best practise werkmethoden te ontwikkelen, en tevens benaderingen binnen de medische wereld voor het meten van gezondheid te stroomlijnen met behulp van digitale technologieën.

DATAcc bestaat uit leiders uit de Amerikaanse overheid, non-profit en particuliere sectoren, waaronder de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), het Amerikaanse ministerie van Volksgezondheid en Human Services, gezondheidszorgsystemen, medische technologiebedrijven, pleitbezorgers van patiënten, biofarmaceutica en beleidsorganisaties. Het samenwerkingsverband zal interdisciplinaire expertise, gegevens en cases gebruiken om complexe uitdagingen op het gebied van medische hulpmiddelen aan te pakken.

DATAcc-leden, waaronder Dr. Dan Karlin, Chief Medical Officer van MindMed, zullen vandaag voor het eerst bijeenkomen, wat de lancering markeert van deze samenwerkingsgemeenschap die zich toelegt op het benutten van het volledige potentieel aan digitale gezondheidsmeting. Dit vormt een krachtig nieuw hulpmiddel om gezondheidsresultaten te stimuleren, alsmede gezondheidseconomie en gezondheidsgelijkheid. De activiteiten zullen actiegericht zijn, variërend van de ontwikkeling van best practices, modellen en kaders, tot het uitvoeren van pilots, en zullen worden aangestuurd door het diverse lidmaatschap van DATAcc.

Het waarborgen van toegang tot effectieve en veilige technologieën vereist een veelheid aan perspectieven en expertise, waaronder die van regelgevers. Zoals vermeld in het persbericht van DiMe van 25 mei 2021, “het is belangrijk om belanghebbenden in staat te stellen eerlijke toegang te garanderen tot hoogwaardige, veilige en effectieve digitale gezondheidstechnologieën”, zegt Anindita Saha, adjunct-directeur van het Digital Health Centre of Excellence in het Center for Devices and Radiological Health, dat de FDA-contactpersoon voor DATAcc zal zijn. “DATAcc zal inspanningen bevorderen uit naam van de wetenschap en het genereren van bewijs, waarbij  voor alle mensen gezondheidsresultaten en gezondheidsgelijkheid voorop wordt houden.”

Dr. Daniel Karlin, Chief Medical Officer van MindMed, voegde toe: “We willen de wetenschap van digitale geneeskunde graag vooruit helpen door middel van samenwerking en nog meer samenwerking. Historisch gezien vertrouwde de geneeskunde op zeldzame, subjectieve, artsgerichte metingen, die grotendeels in de klinische setting werden uitgevoerd. Dit geldt vooral in de psychiatrie. De realiteit is dat ziekten, en de lasten die ze op de patiëntervaring leggen, veel meer te maken hebben met hoe mensen zich voelen en functioneren wanneer ze in hun thuisomgeving zijn en niet in de kliniek. We beschouwen digitale geneeskunde en metingen in de echte wereld als de kern voor een beter begrip van de aandoeningen die we bestuderen voor behandeling met op psychedelica geïnspireerde medicijnen, en om aan te tonen dat onze medicijnen effectief zijn in het helpen behandelen van individueel lijden.  Tegelijkertijd willen we de enorme kosten van deze ziekten verminderen door patiënten een route naar herstel aan te bieden”

De samenwerkende gemeenschap zal voortdurend zes prioriteitsgebieden verkennen, waaronder databeheer, gegevensrechten, digitale inclusie, vergoedingen, commerciële modellen en de standaardisatie van elementen van digitale detectieproducten en de gegevens die ze produceren.

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed Logo

MindMed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende broker(s): MEXEM

Bij deze broker(s) kunt u al handelen met een storting vanaf 100€

Toelichting inschrijving bovenstaande broker via mijn website

Met het aanmelden op een van bovenstaande brokers via Shroomstocks.nl handelt u via een betrouwbare broker, en ondersteunt u tevens mijn werk. Ik ontvang namelijk een kleine commissie voor iedere inschrijver die zich heeft ingeschreven via deze website. Hiermee zal ik toekomstige projecten, zoals de creatie van een gratis e-book, een nieuwsbrief, en campagnes makkelijker kunnen uitvoeren. Daarnaast blijf ik u uiteraard voorzien van handige kennis en de laatste ontwikkelingen in de psychedelische  sector!

Mexem logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *