Meldingen
Wis alles

Waar zien jullie de koersen over een aantal jaar?

4 Berichten
3 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
286 Bekeken
Petervm
(@petervm)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Hallo, ik ben sinds kort geïnteresseerd in psychedelische aandelen. Ik heb dan ook Mindmed aandelen gekocht, 50 stuks (weinig maar het is een begin!). Mijn vraag is simpel, waar zien jullie de koersen over een aantal jaar, bijvoorbeeld 3 jaar? Daarnaast nog een 2e vraag.. Ik merk dat momenteel de koersen dit jaar wat vlak zijn, waar deze vorig jaar nog flink stegen, waarom denken jullie dat dit het geval is?  


   
Citeren
(@shroomstocks)
Active Member Admin
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 10
 

Ik wil je wel mijn mening vertellen, maar wil allereerst wel benadrukken dat er niet gekocht of verkocht moet worden afgaande van mijn mening alleen.

Persoonlijk denk ik dat menig koers van psychedelica bedrijf binnen een jaar verder zal stijgen vanaf huidige punt (05/2021). Uiteraard is dit een nieuwe, nog onbekende industrie voor velen. Ik denk echter dat psychedelica aandelen alle reden hebben om gehyped te worden, en dat mainstream media hier niet omheen kan. Neem alleen al 3 psychedelica bedrijven die aan de NASDAQ genoteerd staan. Dit zorgt er onder andere voor dat institutionele beleggers nu toegang hebben tot dit soort aandelen, en deze tevens mogelijk willen indexeren binnen farmaceutische aandelenmandjes. Daarnaast zijn de onderzoeksresultaten tot nu toe veelbelovend. Weinig resultaten zitten echter nog ingeprijsd in de huidige koers. Persoonlijk denk ik dat er ons mede hierdoor nog een inhaalslag te wachten staat.

Op langere termijn (3j +) is jouw vraag moeilijker te beantwoorden. Grotendeels hangt dit af van instanties als de FDA, die uiteindelijk dit soort medicijnen moet goedkeuren. Indien een bedrijf geen werkend psychedelica medicijn heeft, dan is het simpelweg einde verhaal voor dit bedrijf (tenzij ze diversificeren met een stuk technologie wat kan worden ingezet). Is er een werkend medicijn dat goedgekeurd wordt door de FDA, dan is het volgende naar waar gekeken moet worden de marktomvang van het probleem waar dit medicijn een oplossing in biedt. Een FDA goedgekeurd psychedelica medicijn, dat ingezet kan worden in een grote markt, kan de koers van het bedrijf dat een patent hierop heeft makkelijk vertien, vertwintigvoudigen(?) vanaf huidige koers. Dit is echter nogal koffiedik kijken. Zo ver zijn we nog lang niet!  


   
BeantwoordenCiteren
Petervm
(@petervm)
Active Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 6
Topic starter  

Dus als ik jou goed begrijp ben je van mening dat een buy & hold het beste werkt, aangezien je het over 3 jaar hebt. Of is het ook mogelijk om tussentijds te profiteren van koersschommelingen? De cryptotrader komt weer even in me naar boven hier..


   
BeantwoordenCiteren
AzureSky
(@azuresky)
New Member
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 3
 

Ik leg persoonlijk maandelijks een klein bedragje opzij en steek dit in meerdere psychedelische aandelen. Een soort van 2e spaarpot. Ik zie met de tijd dan wel of deze spaarpot een spaarvarkentje blijft, of uitgroeit tot een geldkoe 😉


   
BeantwoordenCiteren
Deel: