Meldingen
Wis alles

[Sticky] Horizons PSYK ETF

1 Berichten
1 Gebruikers
0 Vind-ik-leuks
220 Bekeken
(@shroomstocks)
Active Member Admin
Deelgenomen: 3 jaar geleden
Berichten: 10
Topic starter  

Hallo allemaal,

Ik heb de afgelopen tijd een paar keer de vraag voorbij zien komen of, en zo ja, via welke brokers we PSYK kunnen handelen. Vandaar even deze post waarin we met zijn allen bijhouden hoe het er nu eigenlijk ervoor staat met dat PSYK.

 

Korte introductie

Voor degene die nieuw zijn met PSYK eerst een korte introductie. PSYK is gelanceerd in januari 2021, waarbij het bedrijf Horizons de uitgever was. PSYK is kortweg een mandje met voorgeselecteerde aandelen van verschillende bedrijven binnen de psychedelische sector. PSYK is dus een ETF (index) waarmee we verschillende dingen kunnen doen als belegger:

1. Het is een benchmark prestatiemeter voor de algehele psychedelische sector. Als de koers van PSYK stijgt wilt dit zeggen dat het algehele sentiment binnen psychedelische aandelen positief is.

2. We kunnen koersen van ieder onderliggend psychedelisch bedrijf meten aan de huidige PSYK koers om erachter te komen of desbetreffend bedrijf nu eigenlijk onder- of overgewaardeerd is binnen de psychedelische sector. 

3. In de toekomst kunnen we als belegger PSYK kopen. Een voordeel hiervan is dat het risico automatisch wordt verspreid over een tal van bedrijven. Er zijn uiteraard een aantal beleggers die niet perse specifieke bedrijfsontwikkelingen willen volgen, maar wel vertrouwen hebben in de rol die psychedelica gaat spelen als medicinaal middel. Juist voor deze groep is het handelen in PSYK een ideaal middel om zonder al teveel tijdsinvestering wat posities te hebben, en mogelijk mee te profiteren van een explosieve groei. 

PSYK is een passief onderhouden ETF waarbij elk bedrijf haar eigen weging heeft. Onderstaande tabel geeft de oorspronkelijk weging van elk bedrijf weer bij de lancering van deze ETF in 01/2021. Kleine kanttekening, de samenstelling van bedrijven wordt door Horizons periodiek gecontroleerd en waar nodig aangepast. Het kan dus zijn dat bedrijven uit onderstaande lijst wegvallen, waar in de toekomst nieuwe bedrijven worden toegevoegd.

Wanneer kunnen we PSYK verhandelen binnen Europa?

Omstreeks 04/2021 is PSYK enkel te verhandelen in het land waar deze ETF gestart is, Canada.  Fidelity is een broker in USA die een tracker genaamd HPSYF in het leven heeft geroepen dat PSYK volgt. Zodoende is PSYK indirect wel in Amerika te verhandelen. Maar goed, hier hebben we in Europa dus nog niet veel aan...

Het korte antwoord op bovenstaande vraag is dat het helaas nog niet duidelijk is wanneer PSYK ook hier te verhandelen is. Wanneer hier meer over bekend is zal dit een belangrijk nieuwsitem zijn op deze site, de nieuwsbrief, en natuurlijk deze topic.

Doel van deze topic

PSYK heeft geen apart forum zoals bedrijven dat hier wel hebben. Deze topic is dan ook een centrale topic waarin we werkelijk alles rondom PSYK bespreken. Hoe denk jij over PSYK, ga je er in beleggen en waarom? En wat doen de huidige koersen van PSYK?

De huidige koers en het sentiment van PSYK kunnen hier realtime worden geraadpleegd: https://shroomstocks.nl/psychedelica-koers-en-sentiment/

De officiële website van Horizons PSYK: https://www.horizonsetfs.com/etf/psyk


   
Citeren
Deel: