Hoe koop ik psychedelica aandelen

Hoe koop ik aandelen psychedelica?

Het kopen van aandelen psychedelica krijgt steeds meer belangstelling onder beleggers. Veel bedrijven die zich omstreeks 2022 bezig houden met psychedelica zijn start-ups. Een paar van deze bedrijven hebben inmiddels al een aantal grote investeerders aangetrokken. Sommige succesvolle psychedelica start-ups zijn dan ook recentelijk gegroeid, en staan tevens genoteerd op de beurs. Als belegger kunnen we mee profiteren van een verdere groei door aandelen te kopen in deze bedrijven.

Aandelen van bedrijven die onderzoek doen naar psychedelica kunnen worden gekocht of verkocht via een broker. Een broker zorgt er onder andere voor dat we toegang hebben tot actuele handelsprijzen, en tevens een handelsplatform waar we aandelen psychedelica via kopen, dan wel verkopen. Het inschrijven bij een broker is in de meeste gevallen redelijk laagdrempelig, en kan via desbetreffende website. Nadat een inschrijving heeft plaatsgevonden, de identiteit is gecontroleerd, en er een bedrag is gestort op een beleggersrekening kan er meteen gehandeld worden. Begin 2022 zijn er een paar broker opties waaruit we als belegger kunnen kiezen. De verwachting is dat het aantal opties later in het jaar zal groeien.

Via welke broker kan ik aandelen psychedelica kopen, en in welke bedrijven?

Onderstaand worden brokers uitgelicht die we als Nederlandse klant ter beschikking hebben om aandelen psychedelica via te kopen. Omstreeks april 2022 zijn dit MEXEM en DEGIRO, waarbij we MEXEM op deze pagina nader zullen uitlichten, inclusief de beschikbaarheid aan bedrijven waarin we als klant bij deze broker kunnen handelen. Een nadere toelichting per bedrijf, inclusief type, soort medicijnen, en marktwaarde kun je terugvinden op de pagina “welke bedrijven ontwikkelen psychedelica?

Broker optie 1: MEXEM Benelux

MEXEM white logo edit

Informatie MEXEM

MEXEM is een relatief nieuwe broker binnen de Benelux, maar vergis je niet, want deze broker heeft in de afgelopen 32 jaar kennis en expertise opgedaan in het Midden-Oosten, Afrika en een aantal Europese landen. MEXEM is een broker dat zich zowel richt op de startende particuliere belegger, als de professionele belegger. Via MEXEM is er een ruim aanbod aan financiële instrumenten te verhandelen, waaronder: aandelen, opties, futures, ETF’s, warants, CFD’s.

Minimale storting

Trading Platform

Geschikt voor starters?

100€

Trader Workstation

Ja

Betaalmethoden

Producten

Licenties

iDeal, Creditcard, Bankoverschrijving

Aandelen, opties, futures, ETF’s, warants, CFD’s

CySEC (Cyprus)

Beschikbare psychedelica bedrijven

MindMed logo whiteCOMPASS logo white bigNuminus logo white
Mydecineinnovations logo whiteRedlightholland logoChampignonBrands logo
Revivetherapeutics logo white smallHAVNLife logo whiteLogo van psychedelica bedrijf Field Trip

Overige verhandelbare bedrijven, meer recentelijk toegevoegd: ATAI Life Sciences

Sterke punten

MEXEM Benelux is een partner van het welbekende Interactive Brokers. Door deze samenwerking kun je bij MEXEM gebruik maken van zowel het professionele handelsplatform waar IB mee werkt, als de mogelijkheid om te handelen op 135 verschillende beurzen. Vooral dit laatste voordeel zorgt ervoor dat we als belegger een zeer ruime keuze hebben uit psychedelica bedrijven waarin we kunnen handelen.

 • Minimale storting non-margin accounts van slechts 100€
 • Zeer ruim aanbod aan psychedelica bedrijven
 • Zeer lage kosten & transparante tarieven
 • Persoonlijke service
 • Bescherming & veiligheid ( verzekerd tot $30 miljoen )
 • Internationale handelsmogelijkheden vanuit 1 platform op PC, tablet en mobiel

Risico disclaimer: Met beleggen kunt u uw inleg verliezen.

Mexem vs. DEGIRO : Bekijk een interessante vergelijking door het HetGeldCollege

Toekomstige bedrijven waarin we kunnen handelen (omstreeks 04/2022)

Er is een tamelijk aanbod van bedrijven waarin we reeds kunen handelen, maar de verwachting is dat dit aantal nog groter wordt komende periode. Veel spelers in deze sector nog redelijk klein en onbekend. Brokers stellen bedrijven van dergelijk formaat  niet beschikbaar omdat de koers van dit soort bedrijven als kenmerk een zeer lage liquiditeit heeft. Dit wil zeggen dat een koop of verkoop moeilijk kan plaatsvinden, wat we uiteraard niet willen als handelaar.

Omstreeks 04/2022 is de verwachting dat onderstaande bedrijven mogelijk binnenkort verhandelbaar zijn via MEXEM:

 • Op dit moment is elk psychedelica bedrijf verhandelbaar via Mexem en staan er geen toekomstige beursintroducties gepland. Indien dit in de toekomst verandert zal deze lijst worden aangevuld

Kenmerken van psychedelica aandelen, en investeringshorizon

Welke kenmerken hebben dit soort aandelen?

Aandelen binnen startende biotech farmacie worden over het algemeen als redelijk risicovol gezien. Het is bij dit soort bedrijven een alles of niets; het aandeel zakt naar 0, of heeft indien het slaagt de kans een groot rendement te maken. Het belangrijkste doel is dat klinische onderzoeken blijven doorlopen, en dat er genoeg cash aanwezig is om dit te kunnen realiseren. Indien medicijnen negatieve resultaten laten zien gedurende het onderzoek, of deze uiteindelijk worden afgekeurd door het FDA is dit mogelijk het einde voor het bedrijf. We zien dan ook dat investeerders als Kevin O’Leary of Peter Thiel de voorkeur hebben voor bedrijven die onderzoek en klinische proeven verrichten op een reeks aan verschillende psychedelica. Hiermee is er sprake van een stuk risicospreiding; slaagt het een niet, dan mogelijk het ander!

Wat voor termijn wordt aanbevolen voor het aanhouden van aandelen (investeringshorizon)?

Aandelen binnen deze sector worden over het algemeen zeer lang aangehouden (5jaar+). Het onderzoek, klinische proeven, met als eindpunt een mogelijke goedkeuring van het FDA is een procedure dat meer dan 5 jaar in beslag kan nemen. Als belegger in dit soort aandelen speculeren we dus niet korte termijn, maar proberen we de waarde van mogelijke medicijnen te evalueren. Gedurende de looptijd van een aandeel zijn er een aantal primaire ontwikkelingen die de prijs van een aandeel  kunnen beïnvloeden:

 • Tussentijdse resultaten uit klinische proeven
 • Het aantrekken van cash door nieuwe investeerders / financieringsronde
 • Indexering en de handel van dit soort aandelen via indexes als PSYK
 • Nieuwe IPO’s van soortgelijke bedrijven
 • Mogelijke nieuwe notering (uplisting) van een bedrijf op NASDAQ
 • Mogelijke samenwerkingen, met bijvoorbeeld tech

Naar de eerste pagina: Waarom investeren in psychedelica?

Altijd op de hoogte gehouden worden omtrent het investeren in psychedelica? Schrijf je in op Shroomstocks maandelijkse nieuwsbrief

  Nieuws en informatie over het investeren in een nieuwe vorm van medicijnen