Revive Therapeutics featured image

Revive Therapeutics tekent exclusieve licentieovereenkomst voor de behandeling van kanker

Revive Therapeutics tekent exclusieve wereldwijde licentieovereenkomst voor medicinale paddestoel Ganoderma Lucidum, voor de behandeling van kanker

  • Nieuwe ontdekking en onderzoek afkomstig van Universidad Central del Caribe en St. Jude Children’s Research Hospital
  • Medicinale paddenstoelenverbinding met antikankeractiviteiten die minimale effecten hebben op normale cellen
  • Toonde superieure potentie tegen agressieve borstkanker met potentieel om agressieve maligniteiten te behandelen, zoals triple-negatieve en inflammatoire borstkankers
  • Vooruitgang in IND-ondersteunende onderzoeken voor klinische proeven van de FDA

TORONTO, 17 augustus 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Revive Therapeutics Ltd. (“Revive” of het “Bedrijf”) (OTCQB: RVVTF) (CSE: RVV) (FRANKFURT:31R), een gespecialiseerd life sciences-bedrijf dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van therapieën voor medische behoeften en zeldzame aandoeningen, is verheugd aan te kondigen dat Revive een exclusieve licentieovereenkomst (de “Overeenkomst”) is aangegaan met Puerto Rico Science Technology and Research Trust (“PRSTRT”), die Universidad Central del Caribe vertegenwoordigt (“UCC”) en St. Jude Children’s Research Hospital (“St. Jude”), voor de intellectuele eigendom (internationale octrooiaanvraag nr. PCT/US2020/017053/) getiteld, Biologically Active Ganoderma Lucidum Compounds and Synthesis of Anticancer Derivatives; Ergosterolperoxide-sondes voor cellulaire lokalisatie. Onderzoekers van St. Jude en UCC hebben Ganoderma lucidum-verbindingen van medicinale paddenstoelen gekarakteriseerd met antikankeractiviteit, met name een significante activiteit tegen borstkanker, waardoor ze het potentieel hebben om de meest agressieve soorten borstkanker te behandelen, zoals triple-negatieve borstkanker en inflammatoire borstkanker .

Michael Frank, CEO van het bedrijf, merkte op: “We zijn erg enthousiast over de nieuwe toevoeging aan onze productpijplijn gericht op klinisch onderzoek. De nieuwe toevoeging maakt  onderdeel uit van onze langetermijnstrategie om het therapeutisch potentieel te achterhalen van medicinale paddenstoelen zoals psilocybine en Ganoderma lucidum, voor de behandeling van mentale gezondheid, middelenmisbruik en agressieve vormen van kanker. Het is onze bedoeling om voort te bouwen op het onderzoek dat is uitgevoerd in het St. Jude Children’s Research Hospital en UCC door over te gaan naar FDA-onderzoeken die IND mogelijk maken om klinische studies bij mensen mogelijk te maken.”

Medicinale paddenstoel Ganoderma lucidum wordt al meer dan twee millennia gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Het Ganoderma lucidum-extract (“GLE”) is in verband gebracht met een verbeterde lengte en kwaliteit van leven en interfereert niet met conventionele therapie. In de handel verkrijgbare GLE wordt inderdaad gebruikt bij de preventie en behandeling van hypertensie, kanker en immunologische aandoeningen. Bovendien suggereert onderzoek dat GLE de levensvatbaarheid van borstkanker selectief remt, apoptose induceert, invasie vermindert, belangrijke signaalmoleculen reguleert en de tumorgrootte met ongeveer 50% vermindert bij xenotransplantaten van muizen.

Ondanks de gevestigde therapeutische toepassingen van GLE, waren de organische verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de biologische activiteit niet geïdentificeerd. De chemische karakterisering van de verbindingen die verantwoordelijk zijn voor de biologische activiteit van GLE is absoluut noodzakelijk om derivaten met verbeterde werkzaamheids- en veiligheidsprofielen te ontwerpen en te testen.

De gelicentieerde uitvinding verduidelijkte de chemische structuur van de meest voorkomende chemische bestanddelen van GLE en bepaalde hun werkzaamheid in verschillende agressieve borstkankermodellen. Verschillende natuurlijke verbindingen werden geïdentificeerd en drie vertoonden significante antikankeractiviteit (ergosterol, 5,6-dehydro-ergosterol en ergoesterolperoxide). Met name een van deze verbindingen, ergoesterolperoxide, oefent selectieve effecten uit op de levensvatbaarheid van kankercellen, vergelijkbaar met de effecten die worden geproduceerd bij het gebruik van GLE-extract van hele paddenstoelen, wat een ruim therapeutisch venster suggereert. Ergoesterolperoxide vertoont antiproliferatieve effecten door stopzetting van de celcyclus in de G1-fase, apoptose-inductie via caspase 3/7-activering en PARP-splitsing, vermindert migratie en invasie terwijl de expressie van totaal AKT1, AKT2, BCL-XL, Cyclin D1 en c-Myc wordt geremd , induceert ROS-vorming en remt tumorgroei in vivo. Deze technologie omvat verder chemische sondes van ergosterolperoxide voor in vitro evaluatie van kanker, onderzoeken naar levende cellen en proteomische profilering.

Peer-reviewed papers met betrekking tot het gelicentieerde intellectuele eigendom omvatten:

  • Ling, Taotao, Walter H. Lang, Michelle M. Martinez-Montemayor, and Fatima Rivas. 2019. “Development of Ergosterol Peroxide Probes for Cellular Localisation Studies.” Organic & Biomolecular Chemistry 17(21): 5223–29.
  • Martinez-Montemayor, Michelle M. et al. 2019. “Identification of Biologically Active Ganoderma Lucidum Compounds and Synthesis of Improved Derivatives That Confer Anti-Cancer Activities in Vitro.” Frontiers in Pharmacology 10: 115.

Volgens de voorwaarden van de overeenkomst verwierf Revive exclusieve wereldwijde ontwikkelings- en commerciële rechten op intellectueel eigendom (internationale octrooiaanvrage nr. PCT/US2020/017053/) getiteld Biologically Active Ganoderma Lucidum Compounds and Synthesis of Anticancer Derivatives; Ergosterolperoxide-sondes voor cellulaire lokalisatie.

Revive, PRSRT en St. Jude hebben overeenstemming bereikt over voorwaarden die voldoen aan de industrienormen, inclusief toekomstige betalingen op basis van klinische onderzoeken en omzetmijlpalen.

Meer weten over Revive Therapeutics Ltd.?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Revive

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

ReviveTherapeutics logo

Revive Therapeutics aandelen kopen?

Dit kan op de volgende broker(s): MEXEM

Bij deze broker(s) kunt u al handelen met een storting vanaf 100€

Toelichting inschrijving bovenstaande broker via mijn website

Met het aanmelden op een van bovenstaande brokers via Shroomstocks.nl handelt u via een betrouwbare broker, en ondersteunt u tevens mijn werk. Ik ontvang namelijk een kleine commissie voor iedere inschrijver die zich heeft ingeschreven via deze website. Hiermee zal ik toekomstige projecten, zoals de creatie van een gratis e-book, een nieuwsbrief, en campagnes makkelijker kunnen uitvoeren. Daarnaast blijf ik u uiteraard voorzien van handige kennis en de laatste ontwikkelingen in de psychedelische  sector!

Mexem logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *