Featured image Mydecine

Mydecine rapporteert financiële resultaten tweede kwartaal 2021 en biedt bedrijfsupdate

Baanbrekende vooruitgang in programma’s voor klinische proeven en geneesmiddelenonderzoek

Verbeterd technologieaanbod met Mindleap 2.0, het digitale gezondheidsplatform ter ondersteuning van de adoptie van psychedelica in geestelijke gezondheid en innerlijk welzijn

DENVER, 16 augustus 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of het “Bedrijf’), een opkomend biofarmaceutisch en biowetenschappelijk bedrijf dat zich inzet voor het onderzoek, de ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor algemeen gebruik, heeft vandaag haar financiële resultaten voor het tweede kwartaal eindigend op 30 juni 2021 bekendgemaakt en een bedrijfsupdate gegeven.

“Mydecine is in het tweede kwartaal van 2021 baanbrekende vooruitgang blijven boeken en heeft nieuwe ontdekkingen gedaan in het onderzoek naar psilocybineverbindingen en de ontwikkeling van psychedelische medicijnen. We hebben onze vier nieuwe belangrijkste kandidaat-geneesmiddelen geïdentificeerd als voorbereiding op Pre-Investigational New Drug Application (Pre-IND)-bijeenkomsten met de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) en Health Canada. Daarnaast hebben we meer dan 40 potentiële farmacologisch actieve nieuwe verbindingen ontdekt in paddenstoelen, wat het aanhoudende succes aantoont van onze geïntegreerde onderzoeks- en kweekfaciliteiten terwijl we de meest geavanceerde en uitgebreide portfolio van door psychedelica ondersteunde therapieën opbouwen”, aldus Joshua Barch, CEO van Mydecine.

“We hebben ook aanzienlijk gebruik gemaakt van onze partnerschappen met onderzoeksinstellingen om de evolutie van het proces voor het ontdekken van geneesmiddelen te stimuleren en zijn een partnerschap aangegaan met de Universiteit van Alberta om een ​​AI-geassisteerd geneesmiddelenontdekkingsprogramma van de volgende generatie te starten. We richten ons op uitbreiding naar meer technologische end-to-end-behandelingen en lanceerden Mindleap 2.0 in juli om de wijdverbreide acceptatie en normalisatie van op psychedelica gebaseerde integratie met geestelijke gezondheid te ondersteunen. Onze recente mijlpalen vertonen een revolutionair potentieel met gelaagde toepassingen van eerste en tweede generatie therapieën”, concludeerde dhr. Bartch.

Zakelijke hoogtepunten tijdens en na het tweede kwartaal van 2021

Baanbrekende vooruitgang in klinische proeven en onderzoek

  • Identificeerde de vier belangrijkste nieuwe kandidaat-geneesmiddelen die uniek en octrooieerbaar zijn voorafgaand aan de komende pre-IND-vergaderingen met de FDA en Health Canada om zich voor te bereiden op klinische proeven bij mensen.
  • Ontdekt meer dan 40 verbindingen met farmacologisch potentieel in paddenstoelen, waardoor het vermogen om nieuwe verbindingen te ontdekken en te testen op werkzaamheid en productie voor klinisch onderzoek wordt vergroot.
  • Geselecteerde stoornis in het gebruik van middelen en stoppen met roken als de eerste doelindicaties voor psychedelische molecuul MYCO-004.

Unieke partnerrelaties

  • Gevestigde samenwerking met LeadGen Labs om nieuwe inspanningen voor de ontwikkeling van psychedelische geneesmiddelen te ondersteunen en zich te richten op nieuwe moleculaire entiteiten en verbeterde formuleringen, inclusief effectieve doseringen en veiligheid.
  • Lanceerde haar in-silico-programma voor het ontdekken van geneesmiddelen in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Alberta om door kunstmatige intelligentie/machine learning (AI/ML) ondersteunde screenings van geneesmiddelen te ontwikkelen, waaronder zowel de mogelijkheid om geneesmiddelen vanaf de receptor op te bouwen en geneesmiddelen rond de receptoren te beoordelen .

Versterkte licentierechten en IP-portfolio

  • Goedkeuring van Health Canada gekregen om de teeltmogelijkheden voor psilocybine producerende paddenstoelen uit te breiden in de huidige faciliteit voor goede productiepraktijken (cGMP), de Applied Pharmaceutical Innovation in Canada.
  • Heeft een nieuw patent ingediend voor MDMA-achtige verbindingen die het ontwikkelingsprogramma voor geneesmiddelen verder uitbreiden met de verbetering van entactogene verbindingen.

Verbeterd technologieplatform

  • Lancering van Mindleap versie 2.0, het virtuele gezondheidsplatform van Mindleap Health om de infrastructuur te bieden voor een bewuste en betrouwbare adoptie van psychedelica in de bredere categorieën van geestelijke gezondheid en innerlijk welzijn.

Financiële resultaten voor het tweede kwartaal 2021

Nettoverlies: het nettoverlies toerekenbaar aan gewone aandeelhouders was $ 3,8 miljoen voor het tweede kwartaal van 2021, of een gewoon en verwaterd verlies per aandeel toe te rekenen aan gewone aandeelhouders van $ 0,02, vergeleken met een nettoverlies toe te schrijven aan gewone aandeelhouders van $ 4,6 miljoen voor het tweede kwartaal 2020, of een gewoon en verwaterd verlies per aandeel toe te rekenen aan gewone aandeelhouders van $ 0,05.

Kaspositie: Per 30 juni 2021 had het bedrijf geldmiddelen en kasequivalenten van $ 7,0 miljoen.

Meer weten over Mydecine?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

800x450_mydecine-logo

Mydecine aandelen kopen?

Dit kan op de volgende broker(s): MEXEM

Bij deze broker(s) kunt u al handelen met een storting vanaf 100€

Toelichting inschrijving bovenstaande broker via mijn website

Met het aanmelden op een van bovenstaande brokers via Shroomstocks.nl handelt u via een betrouwbare broker, en ondersteunt u tevens mijn werk. Ik ontvang namelijk een kleine commissie voor iedere inschrijver die zich heeft ingeschreven via deze website. Hiermee zal ik toekomstige projecten, zoals de creatie van een gratis e-book, een nieuwsbrief, en campagnes makkelijker kunnen uitvoeren. Daarnaast blijf ik u uiteraard voorzien van handige kennis en de laatste ontwikkelingen in de psychedelische  sector!

Mexem logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *