Atai featured image

ATAI Life Sciences verwerft meerderheidsbelang in Psyber Inc

Atai Life Sciences verwerft een meerderheidsbelang in Psyber, Inc. Het doel is om digitale therapieën tegen psychische stoornissen te ontwikkelen.  Het bedrijf wilt dit doen met behulp van een zogenaamde Brain Computer Interface (BCI).

Atai Life Sciences en Psyber

Atai Life Sciences is een wereldwijd biofarmaceutisch bedrijf dat psychedelische en niet-psychedelische verbindingen ontwikkelt voor verschillende mentale aandoeningen. Het bedrijf heeft een meerderheidsbelang verworven in het in Delaware gevestigde Psyber. Dit bedrijf wilt digitale therapieën gebruiken tegen mentale aandoeningen. Het eerdergenoemde BCI is hierin een computerinterface dat mogelijk helpt bij het teweegbrengen van gedragsveranderingen onder patiënten. 

Wat is BCI, en wat is het doel hiermee?

Op EEG gebaseerde BCI-apparaten  registreren elektrische activiteit in de hersenen voor realtime interpretatie van emoties, gedrag en mentale toestanden. Van origine was het belangrijkste doel van BCI het vervangen of herstellen van nuttige functies voor mensen met een handicap door neuromusculaire aandoeningen. Recente studies hebben echter aangetoond dat de technologie nuttige toepassingen kan hebben voor psychische stoornissen. Dit komt omdat deze technologie een directe neurale decodering van emotionele ervaringen mogelijk maakt.

In het geval van Psyber zal een op EEG gebaseerde BCI-ontwikkeling mogelijk worden gemaakt via een op maat gemaakt softwareplatform, waarbij er tevens sprake is van een groot aantal patenten.  Bovenstaande worden ingezet in combinatie met een reeks aan psychedelische verbindingen waar atai Life Sciences verantwoordelijk voor zal zijn.

Atai Life Sciences en Psyber aan het woord

“Bij atai zijn we er stellig van overtuigd dat het teruggeven van macht aan de patiënt kan leiden tot betere gezondheidsresultaten”, zegt David Keene, Digital Therapeutics Lead bij atai. “Deze nieuwe technologie is ontworpen om precies dat te doen. Door zowel geneeskunde als door BCI ondersteunde therapie te combineren, is het mogelijk hulp toe te passen dat voldoet aan de specifieke behoeften van het individu.”

Het doel van Psyber is om gepersonaliseerde gedragsveranderende ervaringen aan te bieden die een aanvulling vormen op een  medicatie ondersteunde therapie.

“BCI als technologie heeft het potentieel om de wereld zoals wij die kennen te veranderen”, zegt Prahlad Krishnan, CEO van Psyber. “In de context van geestelijke gezondheid zal elke patiënt die deelneemt aan door BCI ondersteunde therapie een grotere autonomie ervaren. Patiënten zijn hierdoor steeds meer in staat om hun gevoelens en gedrag te veranderen, om zo de kwaliteit van het leven te verbeteren.

Meer weten over atai Life Sciences?

ATAI Life Sciences is omstreeks 10/04/2021 nog niet te verhandelen op de beurs, en heeft hierdoor nog geen profiel op deze website. Verwacht wordt dat de beursgang van atai later dit jaar zal plaatsvinden.

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Officiële website:

Website