COMPASS Pathways gaat nieuwe samenwerkingen aan om onderzoek te versnellen

COMPASS Pathways bundelt de krachten met King’s College London, South London en Maudsley NHS Foundation Trust om psychedelisch onderzoek te versnellen en nieuwe modellen van geestelijke gezondheidszorg in het VK te ontwikkelen

Londen, VK – 5 juli 2021— COMPASS Pathways plc (Nasdaq: CMPS) (“COMPASS”), een bedrijf dat zich toelegt op het versnellen van de toegang voor patiënten tot evidence-based innovatie in de geestelijke gezondheidszorg, heeft een Memorandum of Understanding (MoU) ondertekend met South London en Maudsley NHS Foundation Trust (SLaM) en het Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience (IoPPN) van King’s College London. Aankomende samenwerkingen zijn gericht op het bevorderen van psychedelisch onderzoek en het ontwikkelen van ambitieuze nieuwe zorgmodellen voor de geestelijke gezondheid in het VK.

De drie partijen willen graag komen tot een meerjarige samenwerking die hun inzet voor innovatie in de geestelijke gezondheidszorg weerspiegelt. Deze samenwerking is bedoeld om onderzoek te omvatten naar COMP360-psilocybinetherapie en andere nieuwe therapieën die door COMPASS kunnen worden ontwikkeld op gebieden met onvervulde behoeften, zoals depressie, posttraumatische stressstoornis (PTSS) en anorexia. Het is ook bedoeld om therapeuten op te leiden in psychedelische therapie, real-world bewijsmateriaal te genereren, prototypes van digitale oplossingen te maken en ultramoderne faciliteiten te bouwen voor zowel onderzoek als het modelleren van de “kliniek voor geestelijke gezondheidszorg van de toekomst”.

David Bradley, Chief Executive van South London en Maudsley NHS Foundation Trust, zei: “Wij geloven dat deze samenwerking het broodnodige onderzoek kan versnellen dat zich zal vertalen in evidence-based en directe patiëntenzorg voor mensen die onze diensten gebruiken. Dit is een heel opwindend vooruitzicht en heeft het potentieel om het leven van mensen ten goede te veranderen.”

Professor Allan Young, hoofd Academische Psychiatrie bij King’s IoPPN, zei: “We werken sinds 2007 samen met SLaM in het Maudsley Biomedical Research Center en sinds 2018 met COMPASS voor COMP360-onderzoek naar psilocybinetherapie. Door onze sterke punten in biomedisch onderzoek, klinische proeven, klinische zorg, translationele wetenschap, training en digitale innovatie te combineren, kunnen we een expertisecentrum gericht op geestelijke gezondheid van wereldklasse creëren.”

George Goldsmith, CEO en medeoprichter van COMPASS Pathways, zei: “Zovelen van ons kennen mensen die lijden aan psychische problemen, maar worden desondanks niet geholpen door bestaande behandelingen. We zijn toegewijd aan het bieden van nieuwe manieren om voor mensen te zorgen op hun reis naar geestelijk welzijn – maar we kunnen dit niet alleen. Deze samenwerking zou helpen om onze gezamenlijke inspanningen te versterken, zodat we op grote schaal evidence-based innovatie naar mensen in het VK kunnen brengen.”

Einde press-release

Meer weten over COMPASS Pathways?

Bekijk het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief actuele beurskoersen: Mini-Profiel

Bezoek de officiële website: Website

Discussieer dit bedrijf op het forum: Forum

COMPASS aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *