Mindmed featured image clinic

MindMed benoemt farmaceutisch veteraan Peter Bergethon, M.D. tot wetenschappelijke adviesraad

NEW YORK, 17 juni 2021 /CNW/— MindMed (NASDAQ: MNMD) (NEO: MMED) (DE: MMQ) (het “Bedrijf”), een toonaangevend biotechbedrijf dat op psychedelica geïnspireerde therapieën ontwikkelt, heeft de toevoeging aangekondigd van Dr. Peter Bergethon, een wereldleider op het gebied van neurologie, digitale geneeskunde en ontwikkeling van geneesmiddelen voor het centrale zenuwstelsel (CZS). Dr. Bergethon zal deelnemen aan de wetenschappelijke adviesraad van het bedrijf.

Dr. Bergethon is Vice President en Head of Digital and Quantitative Medicine bij Biogen Inc., waar hij leiding geeft aan de inspanningen om klinische proeven te transformeren en de ontdekking van geneesmiddelen te vermenselijken. Dit doet hij door de overgang van klinische proefmaatregelen van een kwalitatieve naar een kwantitatieve discipline aan te moedigen. De transformatie van kwantitatieve geneeskunde heeft het leiderschap van Biogen op het gebied van neurowetenschappelijke therapieën en gepersonaliseerde geneeskunde verbeterd. Dr. Bergethon kwam in 2017 naar Biogen vanuit Pfizer Worldwide Research and Development, waar hij Vice President en Hoofd was van het Pfizer Innovation Research Lab binnen de Early Clinical Development-groep.

Voordat hij in 2012 bij de biofarmaceutische industrie kwam werken, werkte Dr. Bergethon 30 jaar in de academische geneeskunde als professor aan de Boston University en Tufts University in de afdelingen biochemie, neurologie, neurobiologie, anatomie en biomedische technologie. Dr. Bergethon studeerde cum laude af aan het Williams College in biologie voor onderzoek in neurocybernetica en behaalde vervolgens een MD aan het Jefferson Medical College. Hij is board-gecertificeerd in interne geneeskunde en neurologie na dubbele residenties in het Boston City Hospital. Dr. Bergethon ontving zijn formele wetenschappelijke opleiding via de Physician-Scientist-opleiding van de National Institutes of Health in biofysische chemie aan de Boston University School of Medicine. Daarna voltooide hij een fellowship-training in EEG en neurofysiologie aan het Lahey Clinic-Hitchcock Medical Center in Burlington, MA. In 1995 ontving Dr. Bergethon de Founders’ Award van de American Academy of Neurology. Dr. Bergethon heeft geschreven en bijgedragen aan meer dan 130 onderzoekspapers en boeken en is de enige auteur van “The Physical Basis of Biochemistry: The Foundations of Molecular Biophysics”, 2nd Ed.

MindMed CEO Robert Barrow zei: “We zijn verheugd om Dr. Bergethon te verwelkomen in onze Wetenschappelijke Adviesraad. Terwijl we proberen een revolutie teweeg te brengen in de geestelijke gezondheidszorg en de verslavingszorg, blijven we manieren onderzoeken om innovatieve digitale geneeskundebenaderingen te benutten om brede toegankelijkheid en een grote impact voor de volksgezondheid te bewerkstelligen. De uitgebreide ervaring van Dr. Bergethon op dit gebied zal van onschatbare waarde zijn bij het bevorderen van al onze onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen.”

Dr. Bergethon verklaarde: “Mijn onderzoek en interesses zijn altijd gericht geweest op een kernvraag: ‘Wat is de fysieke en systemische basis voor creativiteit en intelligent gedrag, en hoe zou dergelijk gedrag praktisch kunnen worden geconstrueerd of gereconstrueerd?’ Deze kernvraag blijft de basis vormen voor de benadering die digitale geneeskunde hanteert bij het transformeren van neurowetenschappelijke therapieën. De ultieme drijfveer van mijn interesse is het ontwerp, de constructie en de bediening van ‘intelligente machines’ geïnspireerd door biologisch begrip. Hoe dan ook, ik heb een gecharmeerd wetenschappelijk bestaan ​​geleid.”

De wetenschappelijke adviesraad van MindMed bestaat uit een diverse groep leden met expertise op het gebied van psychiatrie, neurowetenschappen en klinische ontwikkeling. De wetenschappelijke adviesraad maakt gebruik van tientallen jaren diepgaande kennis in biotech en psychiatrie om de ontwikkelingsprogramma’s van MindMed te begeleiden. Leden vertegenwoordigen instellingen zoals Johns Hopkins, New York University Langone Health, Duke University, National Institutes of Health (NIH), Stanford University en Albany Medical College.

De voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad, dr. Robert Malenka, voegde toe: “We zijn erg verheugd om dr. Bergethon te verwelkomen in de wetenschappelijke adviesraad. Hij brengt een schat aan ervaring en innovatief denken mee in de inspanningen van MindMed op het gebied van digitale geneeskunde en zal van onschatbare waarde zijn om MindMed te helpen de wereldleider te worden bij het ontwikkelen van effectieve nieuwe behandelingen op basis van de meest rigoureuze wetenschap.”

Einde press-release

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *