Featured image Mydecine

Mydecine rapporteert financiële resultaten voor Q1 2021 en geeft bedrijfsupdates

Strategische partnerschappen vergroten de mogelijkheden binnen geneesmiddelenontwikkeling om efficiënter en sneller de volgende generatie psychedelisch ondersteunde therapieën te leiden

—DENVER, 18 mei 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of de ” Company ‘), een opkomend biofarma- en biowetenschappelijk bedrijf dat zich inzet voor onderzoek, ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor regulier gebruik, rapporteerde vandaag haar financiële resultaten voor het eerste kwartaal dat eindigde op 31 maart 2021. Het bedrijf  gaf tevens een bedrijfsupdate.

Mydecine aan het woord

“Mydecine heeft in het eerste kwartaal van 2021 een aantal belangrijke mijlpalen bereikt die gezamenlijk onze missie bevorderden om een ​​van de meest robuuste portfolio’s met door de natuur verkregen psychedelische therapieën naar de voorgrond te brengen. ”aldus Joshua Bartch, CEO van Mydecine. “We hebben de allereerste internationale export van psilocybine-paddenstoelen gerealiseerd, en tevens onze klinische en commerciële toeleveringsketen verstevigd om onze R&D vooruit te helpen. Dit leveringsvoordeel, gecombineerd met onze API- en LeadGens Lab-partnerschappen, bevordert strategisch onze medicijnontwikkeling en klinische onderzoeken. Hierdoor is Mydecine gepositioneerd om de volgende generatie van synthetische en natuurlijk afgeleide psilocybine-nieuwe verbindingen te leiden. We zijn zeer verheugd dat we dit kritieke punt in onze ontwikkeling hebben bereikt en kijken ernaar uit om in de komende maanden voort te bouwen op deze successen.”

De heer Bartch voegde toe: “Naast de belangrijkste operationele mijlpalen die in het eerste kwartaal van 2021 zijn bereikt, hebben we C $ 20 miljoen opgehaald. Ik ben verheugd te kunnen melden dat Mydecine goed gefinancierd is om strategisch te blijven werken aan onze groeistrategie, waaronder de ontwikkeling van ons IP-portfolio, voortbouwend op onze kalender voor klinische onderzoeken, uitbreiding van onze Europese activiteiten en ontwikkeling van onze technologiedivisie. ”

Zakelijke hoogtepunten tijdens en na het eerste kwartaal 2021

Verbeterde partnerrelaties

  • Een exclusief partnerschap aangegaan met Applied Pharmaceutical Innovation (API) aan de Universiteit van Alberta. Mogelijkheden verder uitgebreid die ondersteuning van meerdere geneesmiddelenontwikkeling en klinische proefprogramma’s tegelijkertijd mogelijk maken.
  • Samenwerking met LeadGen Labs, een op maat gemaakte synthese- en contractonderzoeksorganisatie.  Deze samenwerking bevordert de inspanningen van het bedrijf om nieuwe psychedelische geneesmiddelen te ontwikkelen, en het aantal nieuwe moleculen dat het gelijktijdig kan synthetiseren aanzienlijk te verhogen.

Garantie op aanlevering klinische en commerciële levering van psilocybine-paddestoelen

  • De allereerste internationale export van psilocybine-paddenstoelen voltooid vanuit een particuliere mycologie-gefocuste onderzoeks- en kweekfaciliteit in Jamaica.

Internationale operationele voetafdruk verder ontwikkelt

  • Michel Rudolphie, voormalig CEO van Novartis Noorwegen en voormalig CEO en president van Make-A-Wish International, trad toe tot het bedrijf als President of European Operations om strategie, bedrijfsontwikkeling en alomvattend succes in heel Europa te ontwikkelen en te leiden.
  • Werkten samen met hoofdonderzoeker Dr.David Erritzoe van Imperial College London (ICL) om toonaangevend onderzoek in psychedelica uit te voeren, evenals de oprichting van een nieuwe samenwerkende pyschofarmacologie / psychedelische onderzoekskliniek tussen ICL en een grote NHS Trust in Londen.

Versterkte IP-portefeuille

  • Zeven voorlopige octrooiaanvragen ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) betreft pogingen om waardevolle nieuwe verbindingen in schimmels voor medicinaal en farmaceutisch gebruik te ontdekken.
  • Een voorlopig octrooi aangevraagd voor Mindleap’s technologie voor geestelijke gezondheid bij de USPTO en het Canadian Intellectual Property Office.

Verbeterde positionering binnen kapitaalmarkten

  • C $ 20 miljoen opgehaald via aanbiedingen van gekochte deals.
  • Migreerde naar de NEO Exchange en begon met handelen op 23 maart 2021.
  • Formele aanvraag ingediend voor notering op de NASDAQ Stock Exchange.

Financiële resultaten voor het eerste kwartaal 2021

Nettoverlies: nettoverlies toerekenbaar aan gewone aandeelhouders was $ 5,2 miljoen voor het eerste kwartaal van 2021, of een gewoon en verwaterd verlies per aandeel toerekenbaar aan gewone aandeelhouders van $ 0,03,. Vergeleken met een nettoverlies toerekenbaar aan gewone aandeelhouders van $ 0,2 miljoen voor het eerste kwartaal 2020, of een gewoon en verwaterd verlies per aandeel toerekenbaar aan gewone aandeelhouders van $ 0,01.

Kaspositie: Per 31 maart 2021 beschikte het bedrijf over geldmiddelen en kasequivalenten van $ 11,3 miljoen.

Meer weten over Mydecine?

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Mydecine aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *