atai lanceert Revixia Life Sciences om salvinorine A te ontwikkelen

atai lanceert Revixia Life Sciences om salvinorine A te ontwikkelen voor een verscheidenheid aan psychische aandoeningen

BERLIJN, 12 augustus 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— atai Life Sciences (Nasdaq: ATAI) (“atai”), een biofarmaceutisch bedrijf in de klinische fase dat de behandeling van psychische stoornissen wil transformeren, kondigde de lancering aan van Revixia Life Sciences ( Revixia), een volledige dochteronderneming die Salvinorin A (SalA) ontwikkelt voor de behandeling van verschillende psychische stoornissen.

Afgeleid van Salvia divinorum, is SalA een unieke niet-stikstof agonist van de kappa-opioïde receptor (KOR) met potentieel gebruik bij therapieresistente depressie (TRD), stoornis in het gebruik van middelen (SUD) en pijn. Van oudsher wordt Salvia divinorum door de Mazatec-bevolking in Oaxaca, Mexico gebruikt voor een verscheidenheid aan ziekten, zoals diarree, hoofdpijn en reuma, evenals voor palliatieve zorg.

SalA is een atypische KOR-agonist met een complex farmacologisch profiel. Het werkingsmechanisme (MoA) vertoont geen interactie met de 5-HT2A-serotoninereceptor, het belangrijkste moleculaire doelwit voor de klassieke hallucinogenen zoals psilocybine en DMT. In plaats daarvan wordt verondersteld dat SalA indirect het cannabinoïdesysteem beïnvloedt en ook een allosterische modulator is van de µ-opioïdereceptor.

Klinisch zijn er gepubliceerde rapporten over de mogelijke voordelen van Salvia divinorum bij de behandeling van TRD. Karl Hanes rapporteerde over 7 patiënten met TRD die verlichting van depressieve symptomen beschreven door driemaal per week orale inname van salviabladeren. De meeste van deze patiënten meldden blijvende voordelen van hun gebruik van het kruid met significant verminderde scores op kwantitatieve metingen van depressie. Daarnaast zijn er verschillende gerapporteerde voordelen zoals stemmingsverbetering, meer gevoelens van ontspanning en verhoogd zelfbewustzijn. Bovendien heeft een recente studie bij resusapen aangetoond dat SalA de zelftoediening van oxycodon bij resusapen op een dosisafhankelijke manier kan verminderen, wat suggereert dat combinaties van oxycodon en de KOR-agonisten verder moeten worden onderzocht als mogelijke analgetica met verminderde kans op misbruik.

“Vanwege het korte psychedelische effect van SalA zal het een aantrekkelijke optie zijn voor diegenen die een psychedelische behandeling willen, maar niet willen of kunnen deelnemen aan langere sessies”, zegt Glenn Short, CEO van Revixia. “De kortere ervaring zal zorgen voor meer praktische administratie en monitoring, waardoor het zelfs mogelijk wordt om psychotherapiesessies op dezelfde dag bij te wonen.”

“Hoewel SalA tot nu toe onderbelicht was, kan de unieke MoA combinatie met SSRI’s mogelijk maken, waardoor patiënten mogelijk een betere kans krijgen om depressies te verslaan”, zegt Srinivas Rao, CSO en mede-oprichter van atai Life Sciences. “We zijn verheugd om SalA na te streven en onderzoek te vorderen, terwijl we streven naar nieuwe behandelingen.”

Belangrijk is dat het product van Revixia zal worden gecombineerd met een digitale therapie die wordt ontwikkeld door het bedrijf Introspect Digital Therapeutics van het bedrijf, met als doel de voorbereiding, integratie en voortdurende betrokkenheid van de patiënt te stroomlijnen.

“Bij het verkennen van SalA wil Revixia een product ontwikkelen met een gedifferentieerd farmacologisch en behandeleffect. Gezien het belang van eerder bewijs bij mensen, parallel aan de substantiële onvervulde behoefte in TRD, zijn we van mening dat Revixia een hoog commercieel potentieel heeft en een verhoogde kans op succes in de kliniek”, aldus Florian Brand, CEO en mede-oprichter van atai Life Sciences. “SalA is een geweldige productkandidaat die uitstekend voldoet aan de criteria waarnaar we streven, met erkende synergieën binnen het atai-platform.”

De ontwikkeling is aan de gang en klinische proeven zullen naar verwachting in de tweede helft van 2022 beginnen.

Meer weten over atai Life Sciences?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Atai

Officiële website:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Atai Life Sciences aandelen kopen?

Dit kan op de volgende broker(s): MEXEM

Bij deze broker(s) kunt u al handelen met een storting vanaf 100€

Toelichting inschrijving bovenstaande broker via mijn website

Met het aanmelden op een van bovenstaande brokers via Shroomstocks.nl handelt u via een betrouwbare broker, en ondersteunt u tevens mijn werk. Ik ontvang namelijk een kleine commissie voor iedere inschrijver die zich heeft ingeschreven via deze website. Hiermee zal ik toekomstige projecten, zoals de creatie van een gratis e-book, een nieuwsbrief, en campagnes makkelijker kunnen uitvoeren. Daarnaast blijf ik u uiteraard voorzien van handige kennis en de laatste ontwikkelingen in de psychedelische  sector!

Mexem logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *