COMPASS Pathways en Kings College London publiceren resultaten COMP360 onderzoek

COMPASS Pathways en Kings College London publiceren cognitieresultaten van COMP360 psilocybine-onderzoek bij gezonde vrijwilligers

LONDEN, 3 juni 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— COMPASS Pathways plc (Nasdaq: CMPS) (“COMPASS”), een bedrijf in de geestelijke gezondheidszorg dat zich toelegt op het versnellen van de toegang voor patiënten tot empirisch onderbouwde innovatie in de geestelijke gezondheidszorg, heeft verdere resultaten gerapporteerd van een fase I-studie. Deze studie toont aan dat COMPASS Pathways’ COMP360-psilocybine geen klinisch negatief effect had op de cognitieve functie. COMP360 werd hierbij toegediend aan gezonde volwassen vrijwilligers met ondersteuning van speciaal opgeleide therapeuten.

De gegevens (zie poster) van de gerandomiseerde, dubbelblinde, placebogecontroleerde fase I-studie uitgevoerd aan King’s College London, zullen vandaag worden gepresenteerd op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Society of Clinical Psychopharmacology (ASCP), door Dr. James Rucker, Consultant Psychiater en senior klinisch docent in psychofarmacologie aan het King’s College London’s Institute of Psychiatry, Psychology and Neuroscience (IoPPN). De eerste resultaten van het onderzoek werden in december 2019 gepubliceerd. De vandaag gepubliceerde resultaten presenteren een meer diepgaande analyse van cognitieve gegevens en vertoonden enkele trends van positieve effecten, maar deze waren gering en vragen om verder onderzoek in klinische populaties.

In de studie werd gekeken naar de effecten van twee doses COMP360 psilocybine (10 mg en 25 mg) in vergelijking met placebo bij 89 gezonde mannelijke en vrouwelijke volwassen vrijwilligers. De deelnemers werden gerandomiseerd in een verhouding van 1:1:1 om 10 mg COMP360 (n=30), 25 mg COMP360 (n=30) of placebo (n=29) te krijgen. Het medicijn werd gelijktijdig toegediend aan maximaal zes deelnemers, die tijdens de sessie allemaal 1:1 psychologische ondersteuning kregen van getrainde therapeuten.

Aspecten van de cognitieve functie werden gemeten met behulp van de gouden standaard Cambridge Neuropsychologische Test Automated Battery (CANTAB), één dag voorafgaand aan COMP360-toediening (baseline) en één week en vier weken na toediening.

Belangrijkste resultaten:
  • Deze bevindingen suggereren dat enkelvoudige doses COMP360 geen klinisch relevante, negatieve effecten hebben bij gezonde vrijwilligers op de beoordeelde cognitieve functies
  • Bij sommige van de CANTAB-metingen waren er trends die in week vier gemiddeld betere cognitieve prestaties lieten zien in de COMP360-groepen, vergeleken met baseline. Deze bevindingen vragen om verder onderzoek in klinische populaties
  • De kleine steekproefomvang en het feit dat de deelnemers doorgaans hoog opgeleid waren, beperken de generaliseerbaarheid van de resultaten
  • Zoals eerder gemeld, waren er geen ernstige bijwerkingen en werd COMP360-psilocybine over het algemeen veilig bevonden en goed verdragen.

Dr. Ekaterina Malievskaia, Chief Innovation Officer en mede-oprichter van COMPASS Pathways, zei: “Deze studie is een belangrijk onderdeel van ons klinische ontwikkelingsprogramma van psilocybinetherapie voor therapieresistente depressie (TRD). De resultaten zijn bemoedigend en we kijken ernaar uit om later dit jaar gegevens te rapporteren van onze fase IIb-studie van COMP360-psilocybinetherapie voor therapieresistente depressie (TRD).”

Dr. Rucker zei: “Deze studie, de grootste gerandomiseerde placebo-gecontroleerde studie van psilocybine tot nu toe, vond dat COMP360 psilocybine geen klinisch relevant negatief effect had op de cognitieve functie. De resultaten van het onderzoek zijn klinisch geruststellend en ondersteunen de verdere ontwikkeling van psilocybinetherapie voor patiënten met psychische aandoeningen die niet zijn verbeterd met bestaande behandelingen, zoals TRD.”

Einde press-release

Meer weten over COMPASS Pathways?

Bekijk het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief actuele beurskoersen: Mini-Profiel

Bezoek de officiële website: Website

Discussieer dit bedrijf op het forum: Forum

COMPASS aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *