COMPASS featured image

COMPASS Pathways plc maakt financiële resultaten Q1 2021 bekend

COMPASS Pathways plc maakt financiële resultaten en zakelijke hoogtepunten bekend voor het eerste kwartaal van 2021

 • New England Journal of Medicine publiceert verkennende studie die signalen toont van positieve activiteit in COMP360 psilocybine vergeleken met escitalopram voor depressieve stoornis
 • Nog twee Amerikaanse patenten verkregen
 • Financiering met eigen vermogen levert een bruto-opbrengst op van $ 144 miljoen
 • Fase IIb klinische studie van COMP360 psilocybine-therapie voor therapieresistente depressie (TRD) op schema om gegevens tegen eind 2021 te rapporteren
 • Wayne J Riley MD treedt toe tot de Raad van Bestuur en Anne Benedict wordt benoemd tot Chief People Officer

—LONDEN, 13 mei 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— COMPASS Pathways plc (Nasdaq: CMPS) (“COMPASS”) is een bedrijf in de geestelijke gezondheidszorg dat zich toelegt op het versnellen van de toegang voor patiënten tot op feiten gebaseerde innovatie. Het bedrijf heeft vandaag haar financiële resultaten gerapporteerd voor het eerste kwartaal van 2021, en gaf tevens een update over de recente vooruitgang in haar activiteiten.

COMPASS aan het woord

George Goldsmith, voorzitter, CEO en mede-oprichter van COMPASS Pathways, zei: “Onze recente financiering geeft ons extra middelen om nog sneller te werken, onze inspanningen uit te breiden, ons team te laten groeien, en ons te concentreren op het ontwikkelen van nieuwe indicaties, nieuwe verbindingen en nieuwe technologieën. Hiermee wordt voortbouwend op onze leidende positie op het gebied van psilocybine-therapie en geestelijke gezondheidszorg. Tegenwoordig hebben veel te veel mensen te kampen met geestelijke gezondheidsproblemen. We zijn gefocust op het ontwikkelen van op feiten gebaseerde therapieën die een verschil kunnen maken en toegankelijk zijn voor zoveel mogelijk patiënten die er baat bij hebben. De COMP360-gegevens die in de New England Journal of Medicine werden gepubliceerd, lieten veelbelovende signalen zien in een kleine door de onderzoeker geïnitieerde studie. We naderen de voltooiing van onze fase IIb-studie van COMP360 psilocybine-therapie voor therapieresistente depressie, en we liggen op schema om tegen het einde van het jaar gegevens te rapporteren. ”

Zakelijke hoogtepunten

 • Fase IIb klinische studie van COMP360 psilocybine therapie voor TRD blijft vorderen
 • Op schema om eind 2021 topgegevens te rapporteren
 • COMP360-gegevens gepubliceerd in het New England Journal of Medicine
 • Signaalgenererend, verkennend onderzoek van onafhankelijke studie aan het Imperial College London (n = 59) waarin de werkzaamheid en werkingsmechanismen van psilocybine werden vergeleken met een zes weken durende kuur met escitalopram, een selectieve serotonineheropnameremmer (SSRI), voor depressieve stoornis ( MDD)
 • Onderzoek toonde signalen van positieve activiteit in COMP360 psilocybine in vergelijking met escitalopram en concludeert dat psilocybine-bevindingen verder moeten worden onderzocht in grotere onderzoeken
 • COMP360 psilocybine werd over het algemeen goed verdragen en er waren geen ernstige bijwerkingen
 • Twee nieuwe patenten verleend door het US Patent and Trademark Office
 • Patenten hebben betrekking op orale formuleringen van COMPASS’s synthetische psilocybine bij de behandeling van MDD en COMPASS’s zeer zuivere kristallijne psilocybine (inclusief de vorm die wordt gebruikt in COMP360), farmaceutische formuleringen die kristallijn psilocybine bevatten, en methoden om MDD te behandelen met kristallijn psilocybine
 • De innovatie van COMPASS is nu erkend met zes verleende patenten, waaronder drie in de VS, twee in het VK en één in Duitsland
 • Senior benoemingen
 • Wayne J Riley MD treedt toe tot de Raad van Bestuur van COMPASS. Wayne is voorzitter van de State University of New York Downstate Health Sciences University, Brooklyn, waarbij hij zich richt op interne geneeskunde en gezondheidsbeleid en -beheer. Hij heeft een brede ervaring in klinische en academische geneeskunde, toezicht op onderzoeksprogramma’s, biotechnologie, eerstelijnszorg, volksgezondheid, management en beleid in de gezondheidszorg, kwaliteit van de gezondheidszorg, administratie van academische gezondheidswetenschappelijke centra en overheidsdienst.
 • Anne Benedict wordt benoemd tot de eerste Chief People Officer van COMPASS. Anne heeft meer dan 25 jaar wereldwijde ervaring in human resources, talent en organisatieontwikkeling en zal COMPASS helpen het talent en de mensen aan te trekken, te behouden en te ontwikkelen die we nodig hebben om onze missie te verwezenlijken.
 • Kapitaalfinanciering geprijsd, waardoor een bruto-opbrengst van $ 144 miljoen werd opgehaald

Financiële hoogtepunten

 • Het nettoverlies voor de drie maanden eindigend op 31 maart 2021 bedroeg $ 12,7 miljoen, of $ 0,35 verlies per aandeel (na inclusief niet-contante, op aandelen gebaseerde compensatiekosten van $ 1,7 miljoen), vergeleken met $ 8,6 miljoen of $ 0,93 verlies per aandeel tijdens de dezelfde periode in 2020 (na het opnemen van niet-contante, op aandelen gebaseerde compensatiekosten van $ 1,7 miljoen)
 • Onderzoeks- en ontwikkelingskosten (R & D) bedroegen $ 6,9 miljoen voor de drie maanden eindigend op 31 maart 2021, vergeleken met $ 5,2 miljoen in dezelfde periode in 2020. Van deze stijging weerspiegelde $ 1,4 miljoen toegenomen ontwikkelingsactiviteiten, waaronder het inhuren van extra personeel. Dit gebeurt terwijl COMPASS vordert met haar COMP360 psilocybine-therapie in TRD, waarbij het aanvullende indicaties en therapeutische benaderingen blijft onderzoeken.
 • Algemene en administratieve kosten (G&A) bedroegen $ 6,7 miljoen voor de drie maanden eindigend op 31 maart 2021, vergeleken met $ 3,5 miljoen tijdens dezelfde periode in 2020. Van de stijging was $ 1,4 miljoen gerelateerd aan verhoogde personeelskosten, $ 1,1 miljoen aan extra faciliteit en andere administratieve kosten. Tot slot is $ 0,6 miljoen gerelateerd aan hogere juridische en professionele kosten.
 • Pro-forma geldmiddelen en kasequivalenten bedroegen $ 179,5 miljoen op 31 maart 2021, vergeleken met $ 190,3 miljoen op 31 december 2020. Op 4 mei 2021, na het einde van de verslagperiode, voltooide COMPASS een openbare aanbieding van 4.000.000 American Depositary Aandelen (“ADS’en”) tegen een prijs van $ 36,00 per ADS voor een totale bruto-opbrengst van $ 144 miljoen.

Einde press-release

Meer weten over COMPASS Pathways?

Bekijk het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief actuele beurskoersen: Mini-Profiel

Bezoek de officiële website: Website

Discussieer dit bedrijf op het forum: Forum

COMPASS aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *