Mindmed featured image clinic

MindMed versterkt managementteam met AstraZeneca’s Peter Mack

MindMed versterkt managementteam, benoemt Peter Mack PhD tot vicepresident Farmaceutische Ontwikkeling

—NEW YORK, 13 mei 2021 / CNW /— MindMed (NASDAQ: MNMD) (NEO: MMED) (DE: MMQ), een toonaangevend psychedelisch geïnspireerd medicijnbedrijf, heeft Peter Mack PhD aangesteld als Vice President of Pharmaceutical Development.

Terwijl MindMed zich blijft inspannen voor het ontdekken en ontwikkelen van meerdere commerciële klinische programma’s, waaronder LSD en een ibogaïnederivaat (18-MC),  zal Peter de productontwikkelingsactiviteiten binnen het gehele portfolio aan onderzoeksgeneesmiddelen leiden. Daarnaast zal Peter toezicht houden op partnerschappen met Contract Manufacturing Development Organisations en andere ontdekkingsinspanningen om de ontwikkeling van MindMed’s eigen nieuwe chemische entiteiten te ondersteunen.

Peter komt bij MindMed vanuit AstraZeneca, waar hij directeur productie was voor de ontwikkeling van inhalatieproducten. Peter werkte eerder bij Pearl Therapeutics (overgenomen door AstraZeneca in 2013), waar hij pionierde in de farmaceutische ontwikkeling van inhalatietherapieën voor veel voorkomende luchtwegaandoeningen.

Peter heeft een dubbele PhD in Medical Engineering / Medical Physics van de Harvard Medical School en het Massachusetts Institute of Technology (MIT), waar hij een National Institute of Health (NIH) Biomechanics Training Grant Recipient was. Peter heeft ook een Master of Science in Mechanical Engineering van MIT. Tijdens zijn tijd in de academische wereld en de farmaceutische industrie heeft Peter bijgedragen aan tal van collegiaal getoetste artikelen en patenten.

Mindmed aan het woord

“MindMed is constant op zoek naar de beste mensen om ons te helpen de toekomst van psychedelische geneeskunde vorm te geven, van ontdekking tot levering. We zijn verheugd dat Peter zich bij onze missie voegt en ons helpt een farmaceutische ontwikkelingsorganisatie van wereldklasse op te bouwen ”, aldus J.R. Rahn, Chief Executive Officer en medeoprichter van MindMed.

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Een gedachte over “MindMed versterkt managementteam met AstraZeneca’s Peter Mack”

  1. Persoonlijk ben ik erg enthousiast over het feit dat Peter Mack, met een trackrecord aan prestaties binnen AstraZeneca, zich onder andere gaat inzetten op activiteiten die de ontwikkeling van MindMed’s eigen nieuwe chemische entiteiten zullen bevorderen. Het is natuurlijk top dat dit de kans vergroot dat Mindmed op langere termijn mogelijk haar eigen unieke patenten in huis heeft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *