Numinus Featured Image paddestoel1

Numinus Wellness en Optimi Health dienen aanvraag in voor psilocybine preklinisch onderzoek

Numinus Wellness en Optimi Health dienen volledig natuurlijk psilocybine-extract in bij Health Canada voor aanvraag preklinisch onderzoek

Partnerschap gericht op het leveren van psychedelische capsule voor doseringsonderzoek in klinische proeven bij mensen

—VANCOUVER, BC, 11 mei 2021 / CNW /—  Numinus Wellness Inc. (“Numinus” of het “Bedrijf”) (TSXV: NUMI) is een bedrijf in de geestelijke gezondheidszorg dat innovatieve behandelingen en veilige, op feiten gebaseerde psychedelische therapieën bevordert.  Het bedrijf heeft samen met Optimi Health Corp. (CSE: OPTI) (OTC: OPTHF) (FRA: 8BN), ontwikkelaars van paddenstoelenmerk gericht op de gezondheids- en welzijnssector, opnieuw een vroege mijlpaal bereikt in de ontwikkeling van een eerste natuurlijk psilocybine-extract.

Optimi en Numinus hebben via Impact Clinical Trials Accelerator aan de Universiteit van Calgary (“Impact”) een aanvraag voor preklinische proeven ingediend bij Health Canada voor beoordeling en commentaar. Ondertussen gaan de teelt, het onderzoek, de formulering en de voortdurende validatiestudies om het experimentele psilocybine-extract te produceren verder in het door Health Canada erkende Numinus-laboratorium in British Columbia, Canada.

De belangrijkste informatie die is ingediend in het informatiepakket dat aan Health Canada is verstrekt, omvat de chemische bestanddelen, het genotype en de formulering van het onderzoeksproduct, evenals procedures en processen om een ​​consistente dosering van Psilocybe-paddenstoelen te produceren.

Met de feedback van Health Canada en de verwachte wettelijke goedkeuringen, is Numinus van plan om de kandidaat-paddenstoelkloon te gebruiken om een ​​volledig natuurlijke psilocybine-capsule te ontwikkelen voor gebruik in Optimi’s klinische proeven bij mensen. In eerste instantie zal een doseringsonderzoek plaatsvinden, om  vervolgens uit te breiden met proeven waarbij er sprake is van een verscheidenheid aan mentale indicaties.

Optimi behoudt 100% eigendom op de volledig natuurlijke psilocybine capsule, en tevens volledige intellectuele eigendomsrechten op het gebruik ervan.

Optimi aan het woord

Optimi, voorzitter van de raad van bestuur, JJ Wilson, merkt op: “Dit is weer een belangrijke stap voor onze toewijding aan de ontwikkeling van natuurlijke, op feiten gebaseerde productformuleringen. Als hoeksteen van onze merkpositionering zijn wij van mening dat de toekomstige vraag van de consument zal zijn gebaseerd op werkzaamheid, kosten en bronintegriteit. Door natuurlijke producten te gebruiken, proberen we het volledige waardepotentieel in deze sector te benutten. Met het werk dat we vandaag beginnen met de teams van Numinus en Impact, streven we naar wat hopelijk kaskrakers zullen worden die het therapeutische landschap voor de geestelijke gezondheid aanzienlijk kunnen transformeren. Dit gebeurt terwijl we trouw blijven aan historische principes en natuurlijke organische oorsprong. ”

Numinus aan het woord

“Numinus is verheugd om samen te werken met Optimi voor dit belangrijke werk. We willen expertise, een erkende faciliteit en gespecialiseerde apparatuur bieden. Dit ondersteunt om snel producten te ontwikkelen, te formuleren, en natuurlijke Psilocybe-bronnen rigoureus te testen, om vervolgens voor te bereiden voor inzending en goedkeuring door Health Canada”, aldus Sharan Sidhu, Science Officer en General Manager, Numinus Bioscience. “We kijken ernaar uit om ons werk met Optimi voort te zetten om veilige, gestandaardiseerde en reproduceerbare producten te ontwikkelen die zinvolle en nauwkeurige klinische onderzoeksgegevens opleveren.”

Numinus Bioscience ontving onlangs wijzigingen in haar federale licentie om het bezit, de productie, de montage, de verkoop, de export en de levering van een breed scala aan psychedelica mogelijk te maken, waaronder – voor de eerste keer – ketamine en lyserginezuurdiethylamide (LSD). Het amendement ondersteunt ook de rol van Numinus Bioscience in activiteiten die verband houden met mescaline, N, N-dimethyltryptamine (DMT), N-methyl 3,4, methyleendioxyamfetamine (MDMA), psilocine en psilocybine.

Meer weten over Numinus Wellness?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief realtime beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële (Nederlandse) website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Numinus Wellness aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *