Numinus featured image

Numinus feliciteert MAPS met resultaten MDMA-therapie tegen PTSD

Numinus feliciteert MAPS met de klinische fase 3-studie die significante voordelen aantoont van MDMA-ondersteunde therapie voor ernstige PTSS

 

Uitgelichte video over resultaten uit dit onderzoek, door Dr. Devon Christie, Medical Director bij Numinus.

 

—VANCOUVER, 10 mei 2021 / CNW /— Numinus Wellness Inc. (“Numinus” of het “Bedrijf”) (TSXV: NUMI), is een bedrijf in de geestelijke gezondheidszorg dat innovatieve behandelingen en veilige, op feiten gebaseerde  psychedelische therapieën promoot. Het bedrijf feliciteert vandaag de Multidisciplinary Association for Psychedelic Studies (MAPS) en het MAPP1-studieteam met de bekendmaking van de resultaten uit een gerandomiseerde klinische fase 3-studie naar MDMA-geassisteerde therapie voor de behandeling van ernstige posttraumatische stressstoornis (PTSD).

De proef omvatte 90 deelnemers met chronische PTSD. Het toonde aan dat 88% van de deelnemers die drie gecontroleerde en begeleide MDMA-ondersteunde therapiesessies kregen, een klinisch significante vermindering van de symptomen ervaarden. 67% van de deelnemers kwam niet langer in aanmerking voor een PTSD-diagnose, in vergelijking met 32% van de deelnemers die gerandomiseerd waren naar placebo. Deelnemers aan de studie hadden PTSD-diagnoses met verschillende oorzaken, waaronder gevechtsgerelateerde gebeurtenissen, ongevallen, misbruik, seksuele schade en ontwikkelingstrauma.

De resultaten, gepubliceerd in het collegiaal getoetste medische tijdschrift Nature Medicine, presenteerden geen ernstige veiligheidsproblemen en bevestigden eerdere bevindingen van de zes voltooide fase 2 klinische onderzoeken van MAPS, die  de veiligheid en werkzaamheid van MDMA-ondersteunde therapie aantoonden.

Numinus aan het woord

“Deze Fase 3-resultaten bevestigen de substantiële doeltreffendheid en veiligheid van MDMA-ondersteunde therapie voor PTSD volgens het MAPS-protocol”, zegt Payton Nyquvest, Chief Executive Officer van Numinus. “We hopen dat dit bewijs de gezondheidsregelgevers aanmoedigt om dringend beleidsveranderingen te overwegen die de veilige en op bewijzen gebaseerde toegang tot niet alleen MDMA, maar ook tot andere psychedelische therapieën voor de geestelijke gezondheidszorg verbreden.”

Fase 3 is de laatste fase van het onderzoek dat vereist is door toezichthouders, zoals Health Canada en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), voordat wordt besloten of MDMA al dan niet wordt goedgekeurd als een legale receptbehandeling voor PTSD.

Klinische resultaten testen in een realistische context

Numinus en MAPS Public Benefit Corporation (PBC), een volledige dochteronderneming van MAPS, kondigden in december 2020 hun samenwerking aan voor een compassionate access trial; een MDMA-ondersteunde psychotherapie voor PTSD,  voor personen die lijden aan therapieresistente PTSD, en geen toegang hebben tot therapie via een fase 3-studie.  Sindsdien zijn belangrijke mijlpalen aangekondigd, waaronder de afronding van behandelprotocollen, de opleiding van trial-therapeuten, en de aanstelling van hoofdonderzoekers. De proef bevindt zich momenteel in de pre-implementatiefase en zal in de zomer van 2021 worden geïmplementeerd.

“Ons onderzoek naar compassionate access is bedoeld om Health Canada aanvullende veiligheidsgegevens te verstrekken die naar verwachting zullen worden toegevoegd aan deze indrukwekkende Fase 3-gegevens. Deze gegevens dienen ter ondersteuning voor de uiteindelijke goedkeuring van door MDMA ondersteunde psychotherapie voor Canadezen met PTSD”, aldus Dr. Devon Christie, Medical and Therapeutics Services Directeur van Numinus, en hoofdonderzoeker van de compassionate access trial door Numinus en MAPS. “De resultaten onderstrepen het belang van voortdurende inspanningen zoals die van Numinus om deze behandelingen mainstream te maken.”

Wereldwijd worden miljoenen mensen getroffen door PTSD. Canada liet de hoogste incidentie van PTSD zien in een grootschalige studie van 24 landen die aangaf dat 1 op de 11 Canadezen tijdens hun leven aan PTSD zal lijden. Huidige behandelingen voor geestelijke gezondheidszorg bieden vaak beperkte voordelen, slechte opname en negatieve bijwerkingen, terwijl chronisch medicatie gebruik vereist is. Psychedelisch ondersteunde therapie wordt steeds meer mainstream en in toenemende mate geaccepteerd door Amerikaanse en Canadese toezichthouders, en is gevalideerd door academisch en industrieel onderzoek. Door MDMA ondersteunde therapieën voor PTSD laten in toenemende mate de werkzaamheid zien. Zo is er een studie die een hogere veiligheid en grotere effectiviteit aantoont van MDMA in vergelijking met twee gangbare antidepressiva². Een andere studie toont zowel de klinische impact, als potentiële kostenbesparingen van miljoenen dollars per jaar.³

Video

Dr. Devon Christie geeft haar mening over het cruciale belang van de MAPS Fase 3-onderzoeksresultaten, en verdere informatie over de aanstaande Phase 2 compassionate access trial, uitgevoerd door Numinus en MAPS PBC in Canada.

Einde press-release

Bronnen

1. Post–Traumatic Stress Disorder in Canada. CNS Neuroscience & therapeutics. 13 Aug 2008.
2. Breakthrough for Trauma Treatment: Safety and Efficacy of MDMA-Assisted Psychotherapy Compared to Paroxetine and Sertraline. Frontiers in Psychiatry. 12 Sep 2019.
3. The cost-effectiveness of MDMA-assisted psychotherapy for the treatment of chronic, treatment-resistant PTSD. PLOS ONE. 14 Oct 2020.

Numinus logo
Meer weten over Numinus Wellness?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief realtime beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële (Nederlandse) website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Numinus Wellness aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Een gedachte over “Numinus feliciteert MAPS met resultaten MDMA-therapie tegen PTSD”

  1. Fantastische resultaten uit dit onderzoek naar MDMA therapie tegen PTSD. Dit is niet alleen uitstekend nieuws voor Numinus, maar eigenlijk voor een groot deel van de sector. Zo zijn er verschillende psychedelica bedrijven die activiteiten verrichten rondom MDMA, waaronder Numinus, Mydecine, Mindmed en Atai.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *