Health Canada keurt uitbreiding Mydecine’s psilocybine kweek goed

Health Canada keurt uitbreiding van Mydecine’s kweekmogelijkheden voor psilocybine producerende paddestoelen goed

Een grotere kweekcapaciteit zal het bedrijf beter in staat stellen om op grote schaal psilocybine van farmaceutische kwaliteit te produceren

—DENVER, 25 mei 2021 (GLOBE NEWSWIRE)—  Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of het “Bedrijf”),  is een opkomend biofarma en life sciences bedrijf toegewijd aan onderzoek, ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor regulier gebruik. Het bedrijf heeft vandaag aangekondigd dat het goedkeuring heeft gekregen van Health Canada om haar teeltcapaciteiten aanzienlijk uit te breiden in de Canadese Current Good Manufacturing Practice (cGMP) -faciliteit van Mydecine bij Applied Pharmaceutical Innovation (API) .

Onder de nieuwe begeleiding van Health Canada zal Mydecine beginnen met de bouw van uitgebreide kweekfaciliteiten in een poging om haar aanbod van psilocybine van farmaceutische kwaliteit voor zowel intern klinisch onderzoek als haar industriële partners te vergroten. De toegenomen kweek zal het bedrijf ook in staat stellen om efficiënter en sneller de medische bruikbaarheid van natuurlijk voorkomende psilocybine en psilocybine-achtige verbindingen te bestuderen. Bovendien zal Mydecine in staat zijn om de diversiteit en onontdekte chemie van deze verbindingen uitgebreider te onderzoeken en hun medische werkzaamheid te testen bij de behandeling van psychische aandoeningen zoals PTSS en verslaving.

Mydecine aan het woord

“De natuur heeft een diversiteit aan psilocybine-producerende schimmels beschikbaar, allemaal met hun eigen unieke chemie en veel van deze diversiteit is nog niet bestudeerd of onontdekt. De uitbreiding van onze kweekcapaciteiten zal ons een unieke lens geven om deze ongelooflijke diversiteit beter te begrijpen en hoe deze kan worden gebruikt in een therapeutische omgeving. Het zal ook ons ​​vermogen vergroten om psilocybine van farmaceutische kwaliteit op grote schaal te produceren en de capaciteit vergroten om zowel onze nieuwe kandidaat-geneesmiddelen zoals MYCO-001 te ondersteunen, als de productie ervan in de natuur te bestuderen, ”aldus Rob Roscow, Chief Science Officer bij Mydecine. “Klinisch gebruik van natuurlijke extracten heeft een recente golf van commerciële interesse en succes opgeleverd en het uitbreiden van onze mogelijkheden om de teelt van een veelvoud aan psilocybine producerende paddenstoelen te bestuderen, maakt een ongelooflijke intellectuele eigendomswaarde mogelijk en zet ons op het goede spoor voor verdere ontdekkingen van nieuwe moleculen en tryptamines. ”

Applied Pharmaceutical Innovation aan het woord

“Door onze samenwerking met Mydecine hebben we een platform voor het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen van wereldklasse gebouwd dat het bedrijf heeft gepositioneerd voor langdurig succes in haar inspanningen om nieuwe psychedelische moleculen te ontdekken en beter te begrijpen”, zegt API-CEO Andrew MacIsaac. Na voltooiing zal de uitgebreide faciliteit de mogelijkheid hebben om verschillende paddenstoelen te kweken in hoeveelheden die nodig zijn voor de groeiende productiebehoeften van Mydecine tijdens klinische proeven, en om te dienen als een van de grootste bibliotheken ter wereld van legaal geïmporteerde psilocybine paddenstoelen. Door dit te koppelen aan onze aanzienlijke capaciteit en onderzoeksinfrastructuur, heb je aantoonbaar de best uitgeruste bedrijven die bijdragen aan belangrijke ontwikkelingen in deze sector.  ”

Meer weten over Mydecine?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Mydecine aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *