MindMed kondigt samenwerking aan met Nextage Therapeutics’ Brain Targeting Liposome-systeem

—NEW YORK, 24 mei 2021 / CNW /— MindMed (NASDAQ: MNMD, NEO: MMED, DE: MMQ), een toonaangevend bedrijf dat klinische onderzoeken naar psychedelische medicijnen verricht, en Nextage Therapeutics (TASE: NXTG), een Israëlisch innovatief medicijnontwikkelingsbedrijf, kondigen een memorandum van overeenstemming (het ‘MOU’) aan. De overeenstemming heeft betrekking op de lancering van een exclusief samenwerkingsprogramma om de levering van bepaalde psychedelische kandidaat-geneesmiddelen te optimaliseren. Hierbij wordt gebruik gemaakt van Nextage’s gepatenteerde Brain Targeting Liposome System (BTLS) -afgiftetechnologie, waarbij het over een exclusieve licentie beschikt. MindMed en Nextage zullen in eerste instantie samenwerken om de levering van geneesmiddelen op basis van noribogaïne en uiteindelijk andere ibogaïne-derivaten te optimaliseren. Tevens zullen de partijen ontwikkelingskosten en intellectuele eigendom die voortvloeien uit de samenwerking delen.

Wat is een BTLS-technologie?

BTLS-technologie is een innovatief medicijnafgiftesysteem dat is ontworpen om de gerichte levering van actieve farmaceutische ingrediënten (API’s) via de Blood Brain Barrier mogelijk te maken. BTLS is ontworpen om blootstelling aan het actieve materiaal buiten de hersenen te verminderen, potentiële risico’s te verminderen, API-concentraties aanzienlijk te verlagen, en de werkzaamheid te vergroten.

Met behulp van deze ultramoderne technologie voor medicijnafgifte probeert MindMed te profiteren van de mogelijkheid om ernstige bijwerkingen te verzachten die ervoor kunnen zorgen dat sommige oraal toegediende psychedelica slechte kandidaat-geneesmiddelen zijn. Er is anekdotisch bewijs dat suggereert dat de psychedelische stof ibogaïne effectief kan zijn bij de behandeling van opioïdverslaving, maar oraal toegediende ibogaïne en noribogaïne brengen onaanvaardbare veiligheidsrisico’s met zich mee vanwege hun torsadogene effecten bij hoge systemische concentraties.

Door gebruik te maken van het gepatenteerde, hersengerichte liposoomsysteem van Nextage, zal de samenwerking proberen een gepatenteerde formulering te ontwikkelen die gericht is op het minimaliseren van de systemische blootstelling van ibogaïne-derivaten, met behoud van effectieve concentraties in de hersenen. Het doel is om het risico-batenprofiel van ibogaïne-derivaat toediening aanzienlijk te verbeteren.

Nextage Therapeutics aan het woord

De CEO van Nextage, de heer Abraham Dreazen, zei: “Onze innovatieve leveringstechnologie heeft het potentieel om de behandeling van hersenen en CZS te revolutioneren. Psychedelisch geïnspireerde medicijnen zouden een doorbraak kunnen zijn bij veel hersengerelateerde aandoeningen en de samenwerking met een pionier in de industrie zoals MindMed zou de deur kunnen openen voor levensveranderende behandelingen voor patiënten wereldwijd. Nextage pioniert met deze opkomende technologieën in Israël en we kijken ernaar uit om met MindMed samen te werken en een lange en succesvolle samenwerking aan te gaan. ”

Op basis van het eerste Proof of Concept-werk, zullen MindMed en Nextage werken aan een definitieve samenwerkingsovereenkomst en bepalen of dergelijke potentiële formuleringen van kandidaat-geneesmiddelen verder moeten worden verwerkt tot klinische onderzoeken.

Overeenkomstig met het MOU zullen de partijen gezamenlijk de ontwikkeling van een geneesmiddel op basis van noribogaïne testen (het “Pilot Program”), waarbij de partijen de ontwikkelingskosten gelijk verdelen. Tijdens het bevorderen van het proefprogramma zullen MindMed en Nextage onderhandelen over een definitieve schriftelijke overeenkomst om samenwerking op lange termijn mogelijk te maken, met als doel de ontwikkeling en commercialisering van elke beoogde conjugatie van overeengekomen farmaceutische ingrediënten met BTLS. Nextage verleende MindMed ook een exclusieve, niet-overdraagbare, sublicentieerbare licentie voor alle intellectuele eigendommen, het gebruik van alle nieuwe gegevens, studieresultaten en knowhow die voortvloeien uit het proefprogramma.  Dit is nodig om inzendingen in te dienen bij toezichthouders wiens goedkeuring nodig is om een ​​product op de markt te brengen.

MindMed en Nextage behouden elk alle rechten op alle intellectuele eigendommen en uitvindingen die hun eigendom waren vóór de aanvang van het proefprogramma, en op al hun rechten die geen verband houden met het proefprogramma. MindMed en Nextage zullen gezamenlijk eigenaar zijn van alle nieuwe gegevens, studieresultaten en knowhow die zijn ontwikkeld vanuit het proefprogramma. Als de twee bedrijven het niet eens worden over de verdere ontwikkeling of toepassing van enige knowhow in gezamenlijk eigendom, al dan niet octrooieerbaar, binnen 12 maanden na de start van het proefprogramma, heeft elk van hen het recht om, onder bepaalde voorwaarden, zelfstandig verdere ontwikkeling en commercialisering van dergelijke knowhow voort te zetten.

Mindmed aan het woord

Dr. Miri Halperin Wernli, Executive President van MindMed, zei: “Onze samenwerking met Nextage bouwt voort op de toewijding van beide bedrijven om nieuwe manieren te ontdekken waarmee we aanpassingsmechanismen kunnen opwekken die normaal onze perceptie, emoties en zelfreferenties beperken. Door onze krachten te bundelen en de innovatieve BTLS-technologie van Nextage toe te passen, waarbij een gerichte afgifte van stoffen via de Blood Brain Barrier mogelijk wordt gemaakt, willen we betere manieren vinden om uiteindelijk de hersenen te bevrijden waarbij deze nieuwe, ongebruikelijke connectiviteitspatronen kan aanmaken. ”

Over Nextage Therapeutics

Nextage Therapeutics is een farmaceutisch ontwikkelingsbedrijf dat gespecialiseerd is in de ontwikkeling van innovatieve cannabis en psychedelische stoffen voor farmaceutische doeleinden. Nextage is een dochteronderneming van Nextar Chempharma Solutions, Israëls toonaangevende full-service contractontwikkelings- en productiebedrijf voor farmaceutische producten en chemische medische apparaten. De gepatenteerde BTLS-technologie van Nextage zorgt voor een gerichte afgifte van stoffen via de Blood-Brain-Barrier. Nextage wordt geleid door CEO, de heer Abraham Dreazen, en voorzitter, de heer Israel Makov, de voormalige CEO van Teva Pharmaceuticals. Op psychedelisch gebied opereert Nextage via haar toegewijde dochteronderneming IMIO Life.

Nextage wordt op de Israëlische beurs verhandeld onder het symbool NXTG

Einde press-release

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *