MindMed kondigt goedkeuring aan van Mescaline-studie

Samenvatting

MindMed heeft vandaag (20/05/2021) de goedkeuring van de ethische commissie aangekondigd van een fase 1 klinische studie waarin de acute effecten van mescaline worden geëvalueerd, inclusief verschillende doseringen. Het bedrijf hoopt later deze maand de proef te starten in het Liechti Lab van het Universitair Ziekenhuis Basel.

Dr. Matthias Liechti merkte op: “Deze studie zal, naar onze mening, de eerste moderne onderzoeksgegevens opleveren over mescaline met betrekking tot de dosering en het werkingsmechanisme bij mensen.”

Volledige press-release

—BASEL, Zwitserland, 20 mei 2021 / CNW /— MindMed (Nasdaq: MNMD) (NEO: MMED) (DE: MMQ), een toonaangevend bedrijf dat zich bezighoudt met klinisch onderzoek rondom psychedelische medicijnen, kondigde vandaag de goedkeuring aan door de lokale Zwitserse ethische commissie van de eerste klinische studie waarin de acute effecten van verschillende doses mescaline en de rol van de serotonine 5-HT2A-receptor bij door mescaline geïnduceerde veranderde bewustzijnstoestanden werden geëvalueerd (MDR-studie). Het onderzoek zal worden uitgevoerd in het Universitair Ziekenhuis Basel Liechti Lab, in Bazel, Zwitserland, en zal naar verwachting deze maand van start gaan.

Mescaline is een klassiek serotonerg hallucinogeen, vergelijkbaar met LSD psilocybine, met een lange, niet-gereguleerde geschiedenis van spiritueel gebruik. Moderne gereguleerde onderzoeken die gebruik maken van gevalideerde psychometrische instrumenten en die verschillende doses mescaline, inclusief placebo, rechtstreeks vergelijken, ontbreken echter. Wij geloven dat deze fase 1-studie dergelijke gegevens zal opleveren en een belangrijke basis zal zijn voor verder onderzoek naar het therapeutische potentieel van mescaline.

Dr. Matthias Liechti, PhD & M.D., professor voor klinische farmacologie en interne geneeskunde aan de Universiteit van Basel, verklaarde: “Mescaline is een archetypisch psychedelisch middel met verrassend weinig hedendaagse wetenschappelijke informatie over de farmacologie en effecten ervan bij mensen. Deze studie zal, naar onze mening, de eerste moderne onderzoeksgegevens opleveren over mescaline met betrekking tot de dosering en het werkingsmechanisme bij mensen. ”

Aangenomen wordt dat de serotonine 2A (5-HT2A)  de voornaamste receptor is die verantwoordelijk is voor acute bewustzijnsveranderingen veroorzaakt door LSD en psilocybine. Mescaline bindt zich ook aan de 5-HT2A-receptor, weliswaar met een lagere potentie en hogere activiteit in vergelijking met LSD. De huidige studie zal ook het werkingsmechanisme van mescaline bij mensen onderzoeken en specifiek of de acute psychoactieve effecten van mescaline bij mensen worden gemedieerd door 5-HT2A-receptoren.

In vergelijking met LSD en psilocybine zijn relatief hoge doses van 300-800 mg mescaline nodig om een ​​prototypische hallucinogene ervaring te produceren. Of er verschillen zijn in de effecten van mescaline in vergelijking met die van LSD of psilocybine, zal ook in aanvullende onderzoeken worden bepaald.

De huidige studie zal in de eerste plaats helpen om de subjectieve effecten van verschillende doses mescaline te karakteriseren met behulp van moderne psychometrische uitkomstmaten. Het zal ook de rol onderzoeken van de 5-HT2A-receptor in door mescaline geïnduceerde veranderde bewustzijnstoestanden met behulp van de 5-HT2A-receptorblokker ketanserine voorafgaand aan de toediening van een hoge dosis mescaline.

De studie maakt gebruik van een dubbelblinde, placebogecontroleerde, cross-over opzet met zes verschillende doseringsomstandigheden. De volgorde van behandeling wordt gerandomiseerd en gecompenseerd.

Mindmed aan het woord

Dr. Miri Halperin Wernli, President van MindMed, voegde toe: “Momenteel zijn er geen moderne studies waarvan we op de hoogte zijn waarin gevalideerde psychometrische uitkomstmaten gebruikt worden die verschillende doses mescaline rechtstreeks met elkaar vergelijken. Met onze rigoureuze klinische studie willen we de subjectieve effecten van verschillende doses mescaline karakteriseren en een beschrijving geven van acute mescaline-effecten. We willen de betrokkenheid van de 5-HT2A-receptor bij door mescaline geïnduceerde veranderde bewustzijnstoestanden bij gezonde mensen helpen verduidelijken. We geloven dat het medicijn een krachtig effect zal hebben op het verbeteren van de communicatie tussen verschillende delen van de hersenen op unieke manieren die anders niet toegankelijk zijn voor de bewuste geest. Naarmate we verder gaan, zullen verdere studies over patiëntenpopulaties ons helpen om de relatie tussen de door drugs geïnduceerde ervaring en de integratie ervan in het psychotherapeutische proces te onderscheiden. De hoop is dat dit vervolgens verduidelijking zal geven binnen gedragsveranderingen en het unieke effect van deze krachtige medicijnen op neuroplasticiteit.”

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *