MindMed kondigt start aan van fase 1 klinische studie naar intraveneuze DMT

NEW YORK, 28 juli 2021 /CNW/— MindMed (NASDAQ: MNMD) (NEO: MMED) (DE: MMQ), een toonaangevend biotechbedrijf dat op psychedelica geïnspireerde therapieën ontwikkelt, kondigt met genoegen de start aan van een klinische fase 1-studie om de veiligheid, farmacokinetiek en farmacodynamiek van DMT, een van nature voorkomende psychedelische stof en een actief ingrediënt in ayahuasca, te beoordelen. De uitkomst van deze klinische fase 1-studie zal naar verwachting toekomstige klinische fase 2-studies van DMT bij patiënten mogelijk maken. De klinische proef wordt uitgevoerd als een door een onderzoeker geïnitieerde studie door Dr. Matthias Liechti, als onderdeel van de voortdurende samenwerking van MindMed met het UHB Liechti Lab. De klinische fase 1-studie heeft alle noodzakelijke wettelijke goedkeuringen ontvangen in Zwitserland en de inschrijving van de proefpersonen is gestart.

MindMed onderzoekt DMT als een potentiële kandidaat-medicijn, gezien de potentiële voordelen ervan als kortwerkende psychedelica. MindMed is van plan een intraveneuze toedieningsmethode te bestuderen [tijdens de klinische fase 1-studie] die een stabiele en langdurige DMT-ervaring zou veroorzaken. De intraveneuze toedieningsmethode kan ook een grotere controle over de ervaring van de patiënt mogelijk maken door een acute beëindiging van de psychoactieve effecten van DMT mogelijk te maken. DMT-toediening heeft een snelle on- en offset vergeleken met langer werkende psychedelische stoffen zoals psilocybine en LSD.

Dr. Miri Halperin Wernli, Executive President van MindMed, zei: “We zijn erg verheugd om deze studie te starten met professor Matthias Liechti en het Universitair Ziekenhuis Basel. Momenteel heeft geen enkele studie de eliminatiehalfwaardetijd van DMT of andere farmacokinetische parameters op geldige wijze bepaald. Onze studie zal waardevolle informatie opleveren voor toekomstig onderzoek naar DMT als een hulpmiddel om veranderingen in de geest te onderzoeken. MindMed onderzoekt een aantal psychedelische verbindingen als onderdeel van onze missie om op psychedelica geïnspireerde medicijnen en therapieën te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten om psychische aandoeningen en verslaving aan te pakken. Onze datagedreven aanpak drijft onze strategische keuzes voor de ontwikkeling van zowel klassieke psychedelica, als de veelbelovende nieuwe generatie chemische entiteiten.”

Het doel van de klinische studie is om de veiligheid, verdraagbaarheid en dosis-respons van DMT te beoordelen, inclusief een beoordeling van het verschil tussen infusieomstandigheden. De klinische fase 1-studie omvat 30 gezonde proefpersonen in een gerandomiseerde, dubbelblinde, placebo-gecontroleerde opzet van 5 perioden.

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed Logo

MindMed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende broker(s): MEXEM

Bij deze broker(s) kunt u al handelen met een storting vanaf 100€

Toelichting inschrijving bovenstaande broker via mijn website

Met het aanmelden op een van bovenstaande brokers via Shroomstocks.nl handelt u via een betrouwbare broker, en ondersteunt u tevens mijn werk. Ik ontvang namelijk een kleine commissie voor iedere inschrijver die zich heeft ingeschreven via deze website. Hiermee zal ik toekomstige projecten, zoals de creatie van een gratis e-book, een nieuwsbrief, en campagnes makkelijker kunnen uitvoeren. Daarnaast blijf ik u uiteraard voorzien van handige kennis en de laatste ontwikkelingen in de psychedelische  sector!

Mexem logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *