Mydecine onthult Artificial Intelligence programma voor het ontdekken van medicijnen

Uitgebreide AI en machine learning-mogelijkheden zullen de bredere onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen van Mydecine versnellen

DENVER, 16 juni 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of het “Bedrijf”), een opkomend biofarmaceutisch en biowetenschappelijk bedrijf dat zich inzet voor onderzoek, ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor algemeen gebruik, kondigde de lancering aan van haar in-silico-geneesmiddelontdekkingsprogramma in samenwerking met onderzoekers van de Universiteit van Alberta.

Onder leiding van dr. Khaled Barakat, een top medicijnontwikkelingsexpert die gebruik maakt van computerondersteuning,  zal het programma gericht zijn op de ontwikkeling van door kunstmatige intelligentie/machine learning (AI/ML) ondersteunde screenings van geneesmiddelen. Dit omvat zowel het vermogen om medicijnen vanaf de receptor op te bouwen, als de beoordeling op de receptoren van Mydecine’s keuze. Met haar brede R&D-capaciteit op het gebied van geneesmiddel ontwikkeling, zal het in-silico-programma het bedrijf in staat stellen om sneller honderdduizenden nieuwe moleculen te screenen zonder ze te hoeven produceren. Mydecine kan zich hierdoor concentreren op de sterkste potentiële therapieën voor haar chemische en natuurlijke ontwikkelingsprogramma’s. Mydecine zal ook in staat zijn om haar eigen bibliotheek aan nieuwe verbindingen, ontworpen door Chief Science Officer Rob Roscow en lid van de adviesraad, Dr. Denton Hoyer, efficiënter te screenen.

“Jarenlang onderzoek heeft aangetoond dat de chemische componenten van psychoactieve en niet-psychoactieve paddenstoelen extreem krachtig kunnen zijn in een therapeutische setting. Desondanks is er nog zoveel dat we niet begrijpen over hoe deze moleculen biologische systemen kunnen beïnvloeden. Naarmate de volgende evolutie in de ontdekking van geneesmiddelen vordert, zijn we ervan overtuigd dat dit nieuwe tijdperk volledig zal worden geleid door kunstmatige intelligentie en machine learning”, aldus Josh Barch, CEO van Mydecine. “Door onze R&D-inspanningen uit te breiden met de toevoeging van ons geavanceerde AI/ML-drugscreeningprogramma, kunnen onze onderzoeksteams een leidende rol spelen binnen de psychedelische gemeenschap om onze kennis van deze componenten en hun farmacologische waarde efficiënter uit te breiden.”

Dr. Barakat, die zijn postdoctorale fellowship voltooide onder Nobelprijswinnaar Michael Houghton 2020 en lid is van het Li Ka Shing Institute of Virology, heeft zijn carrière besteed aan het toepassen van ultramoderne computationele hulpmiddelen voor het ontdekken van nieuwe antivirale- en immuuncontrolepunten in kleine moleculen medicijnen. Dr. Barakat en zijn team zijn werkzaam als assistent-professor Farmacie en Farmaceutische Wetenschappen aan de Universiteit van Alberta en zijn gespecialiseerd in het begrijpen van de aard en biofysische processen die ten grondslag liggen aan eiwit-geneesmiddelinteracties, eiwit-eiwitinteracties, eiwit-DNA-interacties, off-target geneesmiddelen interacties en het voorspellen van geneesmiddelgemedieerde toxiciteit.

“Dr. Barakat en zijn team hebben een indrukwekkende reputatie opgebouwd als leiders op het snijvlak van technologie en farmacologische wetenschap. Het toevoegen van hun specialisatie in het ontwikkelen van innovatieve computermodellen en nieuwe technologieën om eiwit-eiwit- en eiwit-geneesmiddel-interacties te voorspellen, zal een enorme waarde toevoegen aan het onderzoek van Mydecine. Het stelt ons in staat om sneller effectieve medicijnen op de markt te brengen die betere resultaten voor patiënten kunnen opleveren, ”voegde Barch toe .

Meer weten over Mydecine?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Mydecine aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *