Cybin selecteert angststoornis-indicaties voor gepatenteerd psychedelisch molecuul CYB004

TORONTO–(BUSINESS WIRE)— Cybin Inc. (NEO:CYBN) (OTCQB:CLXPF) (“Cybin” of het “Bedrijf”), een biotechnologiebedrijf dat zich richt op de vooruitgang van psychedelische therapieën, heeft vandaag aangekondigd dat het heeft gekozen voor sociale angststoornis ( “SAD”) en gegeneraliseerde angststoornis (“GAD”) als eerste doelindicaties voor haar gepatenteerde psychedelische molecuul CYB004.

“Mensen worstelen met veel verschillende uitdagingen op het gebied van geestelijke gezondheid, maar angst treft meer mensen dan wie dan ook”, zegt Dr. Alex Belser, Chief Clinical Officer. “Met de komst van de COVID-19-pandemie is de mate van angst verdrievoudigd, waardoor veel mensen in een slopende toestand verkeren. We denken dat behandeling met psychedelische medicijnen kan helpen. Het eerdere onderzoek van ons team naar angst aan de New York University en de onderzoeken uitgevoerd aan de UCLA en Johns Hopkins toonden een grote afname van angst na behandeling met psychedelische ondersteunde psychotherapie. Dit is een veelbelovende aanpak om angst met een duidelijk pad te behandelen.”

SAD, ook wel sociale fobie genoemd, beschrijft de aanhoudende en irrationele angst voor schaamte en vernedering in sociale situaties. SAD begint meestal in de kindertijd of adolescentie en kan, onbehandeld, in verband worden gebracht met de daaropvolgende ontwikkeling van ernstige depressie, middelenmisbruik en andere psychische problemen. De aandoening kan gepaard gaan met uitgebreide functionele beperkingen en verminderde kwaliteit van leven.

SAD is een veelvoorkomende aandoening, die naar schatting tussen 3% en 7% van de volwassen bevolking van de Verenigde Staten treft.

Marktomvang SAD: op basis van schattingen die zijn afgeleid van momenteel beschikbare, door de FDA goedgekeurde behandelingen, wordt de huidige Amerikaanse markt geschat op US $ 165 miljoen met wereldwijde schattingen op US $ 1,15 miljard vanaf 2021. De markt bestaat momenteel uit meerdere goedgekeurde geneesmiddelen die nog steeds onder octrooibescherming staan , generieke geneesmiddelen en off-label drugs.

GAS wordt gekenmerkt door overmatige angst en zorgen (bezorgde verwachting) over een reeks alledaagse onderwerpen/gebeurtenissen en is een van de meest voorkomende psychische stoornissen in zowel gemeenschaps- als klinische omgevingen en wordt geassocieerd met een verhoogd gebruik van gezondheidszorgdiensten.

GAS is een veelvoorkomende aandoening, die naar schatting tussen 3% en 6% van de volwassen bevolking van de Verenigde Staten treft.

Omvang van de GAD-markt: de huidige wereldwijde schattingen bedragen ongeveer 2,99 miljard dollar en zullen naar verwachting groeien tot 4,5 miljard dollar in 2027. De markt bestaat momenteel uit meerdere goedgekeurde geneesmiddelen die nog steeds onder octrooibescherming vallen, generieke geneesmiddelen en geneesmiddelen voor off-labelgebruik, waaronder benzodiazepines met risico op verslaving, misbruik en afhankelijkheid.

Volgens de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) lijdt 1 op de 13 volwassenen wereldwijd aan angst. Huidige door de FDA goedgekeurde medicijnen voor angststoornissen zijn SSRI’s en SNRI’s, die een langzame werking hebben en bijwerkingen hebben, waaronder gewichtstoename, misselijkheid, braken en seksuele disfunctie. Veel patiënten reageren ook niet op SSRI- of SNRI-behandelingen voor de angststoornissen.

Verschillende onderzoeken naar de verbeteringen in angst met psychedelische behandelingen toonden een significante respons op therapie en werden relatief goed verdragen. In deze onderzoeken profiteerden patiënten van een snellere werking met minder verslavende effecten.

“De beslissing om de indicaties voor angststoornissen voor CYB004 na te streven, volgt op maanden van doordacht, diepgaand werk door het Cybin-ontwikkelingsteam. Zorgvuldige afweging van vele factoren drijft deze beslissingen, waaronder de prevalentie van angststoornissen, de meetbare klinische eindpunten, een realistisch preklinisch en klinisch plan, samen met een goed begrip van de effecten van het molecuul zelf. Voor het Cybin-team is deze beslissing een nieuwe kans om miljoenen patiënten met deze al te veelvoorkomende aandoeningen te helpen”, aldus Doug Drysdale, Chief Executive Officer.

Meer weten over Cybin?

Bezoek de officiële website:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Cybin aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *