Mydecine plaatje met beurs

Mydecine rapporteert financiële resultaten over 2020 en biedt zakelijke updates

Belangrijkste punten

 • Gepositioneerd als leider in de opkomende markt voor psychedelische therapeutische oplossingen via een robuust IP-portfolio, nieuwe klinische onderzoeken, en een evoluerende eigen technologie.
 • Versterkte balans met ongeveer $ 30 miljoen aan kapitaal dat na het einde van het jaar is opgehaald.
 • Aangekondigde benoeming van ervaren software- en engineeringleider, William Cook, als interim-CEO van Mindleap.

—DENVER, Mei 03, 2021 (GLOBE NEWSWIRE)—

Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of het “Bedrijf”), is een opkomend biofarma en life sciences bedrijf toegewijd aan onderzoek, ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor regulier gebruik. Het bedrijf rapporteerde vandaag de financiële resultaten voor het volledige jaar dat eindigde op 31 december 2020, en leverde tevens een bedrijfsupdate.

Mydecine aan het woord

“In 2020 heeft ons team ijverig en effectief gewerkt om de basis van Mydecine te leggen. We concentreerden ons op het sluiten van strategische overnames en partnerschappen, het bevorderen van onze klinische onderzoeken, en het opbouwen van onze intellectuele eigendomsportefeuille. Hiermee willen we Mydecine positioneren als een belangrijke speler in de ontwikkeling van psychedelische psychotherapie ”, aldus Josh Bartch, CEO van Mydecine. “Nu we verder gaan in 2021 met een verticaal geïntegreerd bedrijfsmodel, ondersteund door een versterkte balans en een uitgebreid team van top leidinggevenden, zijn we sterk gepositioneerd om het volgende hoofdstuk van Mydecine’s reis te betreden, waarmee we een toonaangevende speler binnen de psychedelische therapeutica-industrie willen worden. ”

“Bovendien zijn we zeer verheugd om de benoeming van William Cook als interim CEO & technisch directeur van Mindleap aan te kondigen, wat op een belangrijke moment in de ontwikkeling van ons bedrijf plaatsvindt. De uitgebreide technische en leiderschapservaring van dhr. Cook, gecombineerd met zijn passie voor de geestelijke gezondheid van individuen, vormt een uitzonderlijke combinatie voor het leiderschap van Mindleap.

Als West Point-afstudeerder ontwierp dhr. Cook de softwareparameters van het Patriot-raketsysteemsysteem voor het leger. Hij leidde vervolgens bij Raytheon de ontwikkeling van Patriot-software, inclusief degene die wordt gebruikt in Desert Storm. De heer Cook ontwierp en leidde een team van meer dan 200 ingenieurs die de THAAD raketverdedigings-‘brein’-software ontwikkelden bij Litton Industries, en ontving Littons hoogste onderscheiding voor technische prestaties en leiderschap.

Daarna richtte dhr. Cook een ingenieursbureau op, waarmee hij zijn cruciale rol in leiderschap en groei voor verschillende grote bedrijven en projecten aantoonde. De heer Cook behaalde ook zijn masterdiploma in huwelijks-, gezins- en kindertherapie en heeft duizenden uren diepgaand trauma-healingwerk verricht in groeps- en privépsychotherapie. De geestelijke gezondheidszorg als passie stond hier centraal. De heer Cook is een vertrouwd leider van ons Mindleap-team, nu we Mindleap 2.0 lanceren in het voorjaar van 2021, ”zei de heer Bartch.

Zakelijke hoogtepunten tijdens en na het vierde kwartaal van 2020

Nieuwe klinische studies

 • Lanceerde klinische proeven in drie continenten voor de fase 2a-studie van psychedelische behandelingen voor PTSD bij veteranen, ambulancezorg en eerstehulpverleners, met als doel veiligere en nauwkeurigere psychedelische psychotherapieresultaten te bereiken in een gecontroleerde omgeving.
 • Voltooide ‘s werelds eerste internationale legale export van gedroogde psilocybine-paddenstoelen. Hiermee was toegang tot  een hoogwaardige bron aan producten voor onderzoeksdoeleinden, alsmede het verkopen en overdragen van natuurlijk verkregen CGMP-psilocybine naar andere erkende onderzoeksfaciliteiten over de hele wereld.
 • Heeft verschillende onderzoeken met de academische wereld gesponsord, waaronder de eerste laboratoriumstudie van gevestigde microdosering aan de Macquarie University in Australië, en de respons van neuronen op psilocybine aan de Universiteit van Maryland.
 • Een exclusieve samenwerking aangegaan met Applied Pharmaceutical Innovation (API) aan de Universiteit van Alberta, evenals het realiseren van uitgebreide mogelijkheden die ondersteuning van meerdere geneesmiddelenontwikkeling en klinische proefprogramma’s tegelijkertijd mogelijk maken.
 • Heeft vier belangrijke nieuwe kandidaat-geneesmiddelen geïdentificeerd die uniek en octrooieerbaar zijn:
 1. MYCO – 001 is pure psilocybine uit natuurlijke schimmelbronnen.

 2. MYCO – 002 is een entactogene verbinding die is gemaakt met als doel de schade te verminderen en het veiligheidsprofiel te verbeteren ten opzichte van traditionele MDMA.

 3. MYCO – 003 is een op psilocybine gebaseerde formule met verminderd angstpotentieel, met als doel de mogelijkheid van ‘bad trips’ te elimineren, zelfs bij ernstig zieke patiënten.

 4. MYCO – 004 is een door een patch afgegeven tryptamineverbinding. Eigenschappen omvatten korte duur (~ 2 uur), transdermaal, nauwkeurige dosering en langdurige stabiliteit van de verbinding.

Robuuste IP-portfolio

 • In oktober 2020 heeft Mydecine een voorlopig patent aangevraagd voor de behandeling van posttraumatische stressstoornis (PTSD) met psilocybine.
 • In januari 2021 diende Mydecine zeven voorlopige octrooiaanvragen in bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) om waardevolle nieuwe verbindingen in schimmels te ontdekken voor medicinaal en farmaceutisch gebruik.
 • In februari 2021 diende Mydecine een voorlopig octrooi in voor de mentale gezondheidstechnologie van Mindleap bij de USPTO en het Canadian Intellectual Property Office.

Verbeterd leiderschap

 • Benoemde Dr. Rakesh Jetly tot Chief Medical Officer in november 2020. Dr. Jetly bracht een schat aan ervaring mee, niet alleen als medisch pleitbezorger voor het gebruik van psychedelische psychotherapie, maar ook als een prominente stem in de strijd tegen PTSD en andere mentale gezondheidsproblemen waarmee kwetsbare bevolkingsgroepen worden geconfronteerd, waaronder veteranen en eerstehulpverleners.
 • In januari 2021 trad Dean Ditto toe tot het bedrijf als Chief Financial Officer. De heer Ditto heeft meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van financieel leiderschap en heeft tevens een vaste aanstelling bij een Big 4 accountantskantoor.
 • In maart 2021 trad Michel Rudolphie, voormalig CEO van Novartis Noorwegen en voormalig CEO en president van Make-A-Wish International, toe tot het bedrijf als President of European Operations.
 • Versterkte de Raad van Bestuur met de benoeming van doorgewinterde professionals op het gebied van bedrijfsfinanciering en kapitaalmarkten, Gordon Neal en Josephine Wu, beiden ervaren in het op de markt brengen van talrijke succesvolle geneesmiddelen.
 • In april 2020 werd William Cook, een ervaren leider op het gebied van software en engineering, benoemd tot interim-CEO van Mindleap. Mr. Cook zal zich concentreren op de succesvolle lancering van Mindleap V2.

Kapitaalmarkten

 • Na eind 2020 ongeveer $ 30 miljoen aan kapitaal opgehaald.
 • Met succes de migratie naar NEO Exchange voltooid en de handel begonnen op 23 maart 2021.
 • Formele aanvraag ingediend voor notering op de NASDAQ Stock Exchange en de nodige stappen ondernomen om in aanmerking te komen.

Financiële resultaten voor het volledige jaar 2020

Netto verlies: Het nettoverlies, toerekenbaar aan gewone aandeelhouders, bedroeg $ 26,9 miljoen voor het jaar dat eindigde op 31 december 2020. Het verwaterd verlies per aandeel, toerekenbaar aan gewone aandeelhouders, betrof $ 0,24. Ter vergelijking, in 2019 betrof het nettoverlies, toerekenbaar aan gewone aandeelhouders, $ 21,5 miljoen voor het eindjaar op  31 december 2019. Het verwaterd verlies per aandeel, toerekenbaar aan gewone aandeelhouders, betrof hier $ 0,96.

Kapitaal positie: Op 31 december 2020 had het bedrijf geldmiddelen en kasequivalenten van $ 2,2 miljoen. Na het einde van 2020 heeft het bedrijf ongeveer $ 30 miljoen opgehaald en is het hiermee goed gefinancierd om zijn IP-portefeuille uit te breiden, de pijplijn voor klinische onderzoeken uit te breiden, en Europese activiteiten uit te breiden; een technologiedivisie verder uitbouwen.

Einde press-release

Meer weten over dit bedrijf?

Voor meer informatie over dit bedrijf kun je terecht op de website:

Website van Mydecine

Dit nieuwsonderwerp of bedrijf discussiëren met elkaar?

Bezoek het Shroomstocks forum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *