Revive Therapeutics featured image

Revive Therapeutics geeft een update over de klinische productpijplijn van psychedelica

  • Focus op nieuwe toepassingen, productie- en leveringsvormen van psilocybine als een volgende generatie oplossing voor psychische aandoeningen, middelenmisbruik en neurologische aandoeningen
  • Vooruitgang naar FDA klinische onderzoeken voor stoornissen in het gebruik van methamfetamine en beroerte

TORONTO, 10 augustus 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Revive Therapeutics Ltd. (“Revive” of het “Bedrijf”) (OTCQB: RVVTF) (CSE: RVV) (FRANKFURT:31R), een gespecialiseerd life sciences-bedrijf dat zich richt op onderzoek en ontwikkeling van therapieën voor medische behoeften en zeldzame aandoeningen, is verheugd een update te kunnen geven over de ontwikkeling van psychedelica en klinische programma’s van het bedrijf met een focus op psilocybine.

Michael Frank, CEO van het bedrijf, merkte op: “We maken voortgang binnen een robuuste productpijplijn op basis van psychedelica die productontwikkeling, preklinische en klinische onderzoeken omvat. Deze activiteiten hebben het doel de potentiële therapeutische waarde van psilocybine te achterhalen in verschillende toepassingen, formuleringen en toedieningsmethoden voor de behandeling van geestelijke gezondheid, middelenmisbruik en neurologische aandoeningen. Revive begint aan de volgende groeifase van haar psychedelica-strategie door zich te concentreren op het bouwen van belangrijke partnerschappen met Amerikaanse academische instellingen en andere toonaangevende organisaties, evenals het ontwikkelen van intellectueel eigendom en het aangaan van FDA klinische onderzoeken met psilocybine.”

Psilocybine bij de behandeling van methamfetaminegebruiksstoornis

Het bedrijf werkt in het kader van een klinische proefovereenkomst samen met de Raad van Regenten van het University of Wisconsin System om een ​​klinische fase I/II-studie uit te voeren om de veiligheid en haalbaarheid van psilocybine bij volwassenen met een stoornis in het gebruik van methamfetamine te evalueren. De studiestartactiviteiten hebben plaatsgevonden en de inschrijfactiviteiten gaan de rest van het jaar door. Als resultaat van het onderzoek zullen klinische gegevens gepatenteerde en waardevolle informatie opleveren over de veiligheid, werkzaamheid en dosering van psilocybine ter ondersteuning van toekomstige cruciale FDA klinische onderzoeken naar orale toedieningsvormen, waaronder orale dunne-filmstrips. De klinische studie zal worden uitgevoerd aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, School of Medicine and Public Health en School of Pharmacy, die een speciale vergunning van Wisconsin en een DEA-licentie heeft om klinisch onderzoek met psilocybine uit te voeren. Bovendien zal het bedrijf exclusieve toegang hebben tot het belangrijkste intellectuele eigendom van deze studie om ontwikkelings-, regelgevende en commerciële initiatieven te ondersteunen.

Psilocybine bij de behandeling van traumatisch hersenletsel (TBI) en beroerte

Het bedrijf bevordert het onderzoek en het intellectuele eigendom dat is verkregen van PharmaTher Holdings Ltd. (OTCQB: PHRRF) (CSE: PHRM) over psilocybine als een mogelijke oplossing voor de behandeling van TBI en beroerte. Preklinische studies hebben aangetoond dat psilocybine, gegeven na een blessure, de cognitieve functie bij TBI-muizen verbeterde. Het bedrijf gaat over tot een klinische FDA studie die moet worden uitgevoerd aan de Universiteit van Wisconsin-Madison, School of Medicine and Public Health en School of Pharmacy. De opstartactiviteiten zijn al begonnen en de inschrijving van patiënten zal naar verwachting in Q4-2021 beginnen.

Psilocybine Orale dunne-filmstrip ontwikkeling

Het bedrijf is het productontwikkelingsprogramma gestart in het kader van een haalbaarheidsovereenkomst met LTS Lohmann Therapie-Systeme AG, een leider in farmaceutische dunne films voor oraal gebruik, om een ​​gepatenteerde orale dunne filmstrip met psilocybine te ontwikkelen en te produceren voor psychische aandoeningen, middelenmisbruik en neurologische aandoeningen. Er zullen prototypes van onderzoekskwaliteit beschikbaar zijn om de dosering en leveringssnelheden in verschillende doseringsvormen te evalueren, met de verwachting om in 2022 klinische onderzoeken uit te voeren.

Psilocybine Biosynthese Programma

In het kader van haar onderzoekssamenwerking met de North Carolina State University (NC State), ontwikkelt het bedrijf een nieuwe biosynthetische versie van psilocybine op basis van een enzymatisch platform voor natuurlijke biosynthese, ontwikkeld door Dr. Gavin Williams, professor en onderzoeker bij NC State. Het door Dr. Gavin Williams ontwikkelde biosynthetische platform biedt een potentieel eenvoudige en efficiënte methode voor het snel produceren van natuurlijke producten, zoals psilocybine, met behulp van een gemanipuleerde enzymatische route in E. coli. Tot op heden zijn bepaalde technische mijlpalen bereikt, die een duidelijk pad bieden naar het voltooien van validatiemethoden om een ​​nieuw maar eenvoudig productieproces van biosynthetische psilocybine te demonstreren dat op een kritische schaal kan worden gebruikt voor klinisch en commercieel gebruik.

Internationaal onderzoek en commercialisering van psilocybine

Het bedrijf is onlangs een overeenkomst aangegaan met de University of Health Sciences Antigua om gebruik te maken van de nieuwe, door psychedelica ondersteunde therapieën van Revive, waaronder het tannine-chitosan-afgiftesysteem, en om pionierswerk te verrichten op het gebied van klinisch onderzoek en de ontwikkeling van psychedelica in Antigua en Barbuda. Klinisch onderzoek zal worden uitgevoerd aan de universiteit in Q4-2021 met als doel de commercialisering in 2022 in Antigua en Barbuda. Na goedkeuring voor verkoop zal het bedrijf commerciële partnerschappen zoeken met gespecialiseerde farmaceutische bedrijven in het Caribisch gebied en Latijns-Amerika.

Meer weten over Revive Therapeutics Ltd.?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Revive

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

ReviveTherapeutics logo

Revive Therapeutics aandelen kopen?

Dit kan op de volgende broker(s): MEXEM

Bij deze broker(s) kunt u al handelen met een storting vanaf 100€

Toelichting inschrijving bovenstaande broker via mijn website

Met het aanmelden op een van bovenstaande brokers via Shroomstocks.nl handelt u via een betrouwbare broker, en ondersteunt u tevens mijn werk. Ik ontvang namelijk een kleine commissie voor iedere inschrijver die zich heeft ingeschreven via deze website. Hiermee zal ik toekomstige projecten, zoals de creatie van een gratis e-book, een nieuwsbrief, en campagnes makkelijker kunnen uitvoeren. Daarnaast blijf ik u uiteraard voorzien van handige kennis en de laatste ontwikkelingen in de psychedelische  sector!

Mexem logo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *