ReviveTherapeutics press release featured image

Revive Therapeutics kondigt succesvolle onderzoeksresultaten aan voor orale dunne film psilocybine en dient voorlopige Amerikaanse octrooiaanvraag in

—Press-release: TORONTO, 22 april 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Revive Therapeutics Ltd. (“Revive” of het “Bedrijf”) (CSE: RVV, VS: RVVTF) is een gespecialiseerd biowetenschappelijk bedrijf dat zich richt op het onderzoek en de ontwikkeling van therapieën voor medische behoeften en zeldzame aandoeningen. Het bedrijf is verheugd succesvolle onderzoeksresultaten, alsmede de indiening van een voorlopige Amerikaanse octrooiaanvraag bij het United States Patent and Trademark Office (“USPTO”) aan te kondigen op een orale dunne-film (“OTF”) afgiftesysteem voor psilocybine. Deze oplossing is ontwikkeld binnen een samenwerkingsovereenkomst voor onderzoek (“Onderzoeksstudie”) met Reed Research Group aan de Universiteit van Wisconsin-Madison. Deze nieuwe OTF biedt een unieke afgifte van psilocybine als een mogelijke behandelingsoptie voor psychische aandoeningen, neurologische aandoeningen en stoornissen van middelenmisbruik.

Eigenschappen van deze OTF

De Reed Research Group van de University of Wisconsin-Madison heeft met succes aangetoond dat psilocybine kan worden opgenomen in chitosan-tannine-composiet hydrogeloplossingen, in mallen kan worden gegoten, waarna het bij het drogen stabiele flexibele dunne films kan vormen. Vervolgens kan psilocybine worden afgegeven bij het oplossen van de films in water. Het OTF psilocybine product wordt opgelost in water binnen <5 minuten, en heeft doseringsvormen variërend tussen 1 mg en 20 mg.

Revive is in gesprek met een toonaangevende OTF-contractfabrikant om te helpen bij de klinische opschaling en productie van het OTF-psilocybine-product. Toekomstige studies met het OTF psilocybine-product zullen evaluatie bij mensen omvatten onder Fase I en II klinische studies van de Amerikaanse Food and Drug Administration (“FDA”). Hierbij wordt gekeken of het OTF product een mogelijke behandeling kan zijn voor verschillende psychische aandoeningen, neurologische aandoeningen en verslavingen.

Afgaande van het resultaat van de Research-studie heeft de Wisconsin Alumni Research Foundation (WARF), het technologieoverdrachtsbureau voor de Universiteit van Wisconsin-Madison, een voorlopige octrooiaanvraag ingediend bij de UPTSO, getiteld ‘Composite Chitosan-Tannine-Active Agent Compositions and Methods of Making and Using Same”. Op een hoog niveau beschrijft de voorlopige octrooiaanvraag tannine-chitosan composiet OTF, inclusief actieve farmaceutische ingrediënten, zoals psilocybine.

Voordelen van toediening via OTF

Er zijn een aantal voordelen van een oraal oplosbare dunne film van psilocybine, zoals het snel oplossen en intredende werking in de bloedbaan. Daarbij komt het gemak voor patiënten om deze oplossing toe te dienen, waarbij dit kan zonder water, kauwen of slikken. Er is een potentieel voor verbeterde therapeutische resultaten, alsmede de werkzaamheid op onderbehandelde ziekten en aandoeningen. Tot slot is er de flexibiliteit voor een nauwkeurige dosering, waarbij smaakvolle opties kunnen worden gecreëerd.

Revive Therapeutics aan het woord

Michael Frank, CEO van Revive merkte op: “We zijn verheugd met de definitieve afronding van het onderzoekswerk en de succesvolle resultaten ervan. Het onderzoek valideert onze medicijnafgiftetechnologie bij het afleveren van psychedelische geneesmiddelen, waarbij ons orale dunne film psilocybine-product zich positioneert om een ​​potentiële nieuwe behandelingsoplossing te worden. Deze oplossing kan worden ingezet bij verschillende psychische aandoeningen, neurologische aandoeningen en stoornissen in verband met middelenmisbruik. We blijven ons concentreren op het opbouwen van onze intellectuele eigendomsportefeuille, het bevorderen van onze op psychedelica gebaseerde productpijplijn middels klinische proeven, en het samenwerken met toonaangevende instellingen, zoals de University of Wisconsin-Madison. Deze universiteit pionierde onlangs met het enige masterprogramma in zijn soort in de VS met therapeutische gebruik van psychoactieve drugs. “

Het bedrijf waarschuwt dat psilocybine nog in een vroeg stadium van onderzoek en ontwikkeling verkeert, en dat er geen expliciete of impliciete beweringen worden gedaan over hun succes bij de behandeling van psychische aandoeningen, neurologische aandoeningen en stoornissen van middelenmisbruik of commerciële levensvatbaarheid.

Over Revive Therapeutics Ltd.

Revive is een life sciences-bedrijf dat zich richt op het onderzoek en de ontwikkeling van therapieën voor infectieziekten en zeldzame aandoeningen. Het bedrijf geeft prioriteit aan inspanningen op het gebied van medicijnontwikkeling,  om zo te profiteren van verschillende regelgevende stimulansen die door de FDA zijn toegekend, zoals weesgeneesmiddel, Fast Track, Breakthrough Therapy en Zeldzame aanduidingen bij pediatrische aandoeningen.

Momenteel onderzoekt het bedrijf het gebruik van Bucillamine voor de mogelijke behandeling van infectieziekten, met een eerste focus op ernstige griep en COVID-19. Met de overname van Psilocin Pharma Corp. bevordert Revive de ontwikkeling van op psilocybine gebaseerde therapieën voor verschillende ziekten en aandoeningen.

De farmaceutische portfolio van Revive met cannabinoïden richt zich op zeldzame ontstekingsziekten. Het bedrijf kreeg de status van weesgeneesmiddel van de FDA voor het gebruik van cannabidiol (CBD) voor de behandeling van auto-immuunhepatitis (leverziekte), en voor de behandeling van ischemie en reperfusieschade door orgaantransplantatie. Bezoek voor meer informatie www.ReviveThera.com.

einde press-release

Meer weten over Revive Therapeutics Ltd.?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Revive

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum