MindMed benoemt MGH-hoofdpsychiater Dr. Maurizio Fava tot wetenschappelijke adviesraad

NEW YORK, 23 juni 2021 /CNW/— MindMed (Nasdaq: MNMD) (NEO: MMED) (DE: MMQ) (het “Bedrijf”), een toonaangevend biotechbedrijf dat op psychedelica geïnspireerde therapieën ontwikkelt, heeft de toevoeging aangekondigd van Dr. Maurizio Fava, een wereldleider op het gebied van psychiatrie en psychiatrische klinische onderzoeken. Dr. Maurizio Fava heeft gewerkt in het Massachusetts General Hospital en de Harvard Medical School en zal worden toegevoegd aan de wetenschappelijke adviesraad van het bedrijf.

Dr. Fava behaalde zijn MD aan de University of Padova School of Medicine, waar hij een residency-opleiding in endocrinologie voltooide. Daarna voltooide hij een residency-opleiding in de psychiatrie in het Massachusetts General Hospital, waar hij van 1990 tot 2014 het Depression Clinical and Research Program (DCRP) van het ziekenhuis oprichtte en er directeur van was. In 2007 richtte Dr. Fava het Psychiatry Clinical Trials Network van het Massachusetts General Hospital and Institute (CTNI) op, de eerste academische contractonderzoeksorganisatie gespecialiseerd in planning en coördinatie van multicenter klinische onderzoeken in de psychiatrie; hij fungeert momenteel als hun uitvoerend directeur.

Onder leiding van Dr. Fava werd de DCRP een van de meest gewaardeerde depressieprogramma’s in de Verenigde Staten, een model voor academische programma’s die klinisch werk en onderzoekswerk op een bidirectionele manier met elkaar verbinden. Dr. Fava is erin geslaagd meer dan in totaal $ 120.000.000 aan financiering te verkrijgen als hoofd- en co-hoofdonderzoeker van de National Institutes of Health en andere bronnen. Zijn bekendheid in het veld wordt weerspiegeld in zijn rol als co-hoofdonderzoeker van het National Institute of Mental Health (NIMH) Sequenced Treatment Alternatives to Relieve Depression (STAR*D), het grootste onderzoek dat ooit is uitgevoerd op het gebied van depressie, en van het RAPID Network, de door het NIMH gefinancierde reeks onderzoeken naar nieuwe, snelwerkende antidepressiva.

Dr. Fava is een wereldleider op het gebied van depressie. Hij is auteur of co-auteur van meer dan 800 originele artikelen die zijn gepubliceerd in medische tijdschriften met internationale oplage, heeft acht boeken bewerkt, en heeft meer dan 50 hoofdstukken en 600 samenvattingen gepubliceerd.

MindMed CEO Robert Barrow zei: “We zijn ongelooflijk verheugd om Dr. Fava te verwelkomen als het nieuwste lid van onze wetenschappelijke adviesraad. Zijn wijsheid en ervaring als thought leader in de psychiatrie zijn ongeëvenaard en zijn inzichten en begeleiding zullen van onschatbare waarde zijn. Ik kijk ernaar uit om nauw samen te werken met Dr. Fava en de hele Wetenschappelijke Adviesraad bij het bevorderen van onze missie om op psychedelica geïnspireerde therapieën te leveren aan patiënten in nood.”

Dr. Fava verklaarde: “Ik ben verheugd om lid te worden van de wetenschappelijke adviesraad van MindMed. Massachusetts General Hospital heeft onlangs een nieuw centrum voor de neurowetenschappen van psychedelica gelanceerd om de effecten van medicijnen op de hersenen, hun mechanismen en potentieel voor therapeutische doeleinden beter te begrijpen. MindMeds focus op psychedelische geneeskunde sluit zeker aan bij de wetenschappelijke interesses van onze afdeling.”

De wetenschappelijke adviesraad van MindMed bestaat uit een diverse groep leden met expertise op het gebied van psychiatrie, neurowetenschappen en klinische ontwikkeling. Het bestuur maakt gebruik van tientallen jaren diepgaande kennis in biotech en psychiatrie om de ontwikkelingsprogramma’s van MindMed te begeleiden. Leden vertegenwoordigen instellingen zoals Johns Hopkins, NYU Langone Health, Duke University, National Institutes of Health, Stanford University en Albany Medical College.

De voorzitter van de wetenschappelijke adviesraad, dr. Robert Malenka, voegde toe:“ Ik ben erg verheugd dat dr. Fava zich heeft aangesloten bij onze wetenschappelijke adviesraad. Zijn uitgebreide ervaring in het ontwerpen van rigoureuze en geavanceerde klinische onderzoeken zal de inspanningen van MindMed versnellen om efficiënte klinische onderzoeken te starten die duidelijke antwoorden geven over de therapeutische effectiviteit van de innovatieve behandelingsregimes van MindMed.”

Einde press-release

Meer weten over Mindmed?

Bezoek het mini-profiel over dit bedrijf, inclusief huidige beurskoersen:

Shroomstocks I Bedrijvenpagina – Mindmed

Bezoek de officiële website van dit bedrijf:

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum:

Shroomstocks I Forum

Mindmed aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *