Mydecine ontdekt 40+ potentieel baanbrekende nieuwe verbindingen in paddenstoelen

Mydecine ontdekt meer dan 40 potentieel baanbrekende farmacologisch actieve nieuwe verbindingen in paddenstoelen

DENVER, 08 juni 2021 (GLOBE NEWSWIRE)—  Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of het “Bedrijf’), een opkomend biofarmaceutisch en biowetenschappelijk bedrijf dat zich inzet voor het onderzoek, ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor algemeen gebruik, kondigt aan dat het Mydecine R&D-team baanbrekende vooruitgang heeft geboekt in het psilocybine-onderzoek.  Het betreft hier een ontdekking van meer dan 40 potentieel nieuwe farmacologische verbindingen in paddenstoelen.

In de afgelopen maanden hebben de onderzoeks- en ontwikkelingsteams van Mydecine meer dan 25 soorten paddenstoelen gescreend, waaronder verschillende soorten p. cubensis. De teams hebben meer dan 40 unieke verbindingen geselecteerd en geanalyseerd die in de verschillende soorten voorkomen. Van deze verbindingen lijkt een grote meerderheid nog nooit eerder gerapporteerd te zijn. Dit zou van vitaal belang kunnen zijn voor de kritische effecten van natuurlijke paddenstoelen op de menselijke gezondheid en het welzijn, evenals voor synergetische effecten met pure psilocybine.

“De meeste paddenstoelen, vooral de schadelijke soorten, zijn niet onderzocht op hun chemische componenten”, zegt senior wetenschapper Duff Sloley. “De meeste van deze verbindingen zijn ontwikkeld om het vruchtlichaam van de paddenstoel te beschermen tegen predatie door insecten, nematoden en bacteriën en zijn complex en metabolisch duur om te produceren. Omdat deze verbindingen zijn ontwikkeld om biologische systemen en aspecten van metabole routes te beïnvloeden, hebben ze een grotere kans om nuttige geneesmiddelen te zijn, ”vervolgde hij. “Als gevolg hiervan kunnen onderzoeken naar de structurele, chemische en mogelijk toevallige farmacologische eigenschappen van deze onbekende verbindingen leiden tot de ontwikkeling van gunstige farmacologische behandelingen voor een aantal ziektetoestanden.”

Dr. Sloley is gepromoveerd in biologie aan de Universiteit van Waterloo en heeft meer dan 35 jaar ervaring in analytisch onderzoek en productontwikkeling, waaronder functies bij de Neuropsychiatrische onderzoekseenheid van de Universiteit van Saskatchewan, Novokin Biotech, Sinoveda en Radient Technologies. De specialiteiten van Dr. Sloley omvatten vergelijkende neurobiologie met een focus op identificatie van neurotransmitters, metabolisme en verstoring, evenals botanische samenstelling. Dr. Sloley heeft uitgebreide ervaring in analytische biochemie in een GLP-omgeving, waaronder HPLC, LCMS/MS, UV-absorptie en fluorescentiedetectie. Bovendien is Dr. Sloley een actief lid van de Alberta Mycological Society en zal hij een belangrijke rol spelen bij het karakteriseren en ontdekken van nieuwe krachtige verbindingen en bij het samenwerken met de Society om nieuwe schimmels te vinden.

Mydecine Innovations Group aan het woord

“We hebben versnelde vooruitgang gezien dankzij de volledig geïntegreerde onderzoeks- en teeltfaciliteiten van Mydecine”, aldus Josh Bartch, CEO van Mydecine. “Deze enorme vooruitgang in onze behandelingsontwikkeling zou niet mogelijk zijn geweest zonder ons ultramoderne R&D-centrum en ons onderzoeksteam van wereldklasse. We hebben niet alleen het vermogen om nieuwe verbindingen te ontdekken, maar ze ook te testen op werkzaamheid en ze te produceren voor klinisch onderzoek met wetenschappelijke nauwkeurigheid. Deze end-to-end mogelijkheid is van cruciaal belang voor een succesvolle ontwikkeling van geneesmiddelen en onderscheidt Mydecine.”

Meer weten over Mydecine?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Mydecine aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *