Featured image Mydecine

Mydecine selecteert middelenmisbruik en roken voor molecuul MYCO-004

Mydecine selecteert stoornis in het gebruik van middelen en stoppen met roken voor nieuw psychedelisch molecuul MYCO-004

DENVER, 24 juni 2021 (GLOBE NEWSWIRE)— Mydecine Innovations Group (NEO: MYCO) (OTC: MYCOF) (FSE: 0NFA) (“Mydecine” of het “Bedrijf’), een opkomend biofarmaceutisch en biowetenschappelijk bedrijf dat zich inzet voor onderzoek, ontwikkeling en acceptatie van alternatieve geneeswijzen uit de natuur voor algemeen gebruik, heeft vandaag aangekondigd dat het een stoornis in het gebruik van middelen en stoppen met roken heeft gekozen als de eerste doelindicaties voor haar gepatenteerde psychedelische molecuul MYCO-004.

MYCO-004 is een door pleisters afgeleverde tryptamineverbinding. De eigenschappen zijn onder meer een korte duur (~2 uur), transdermaal, nauwkeurige dosering en langdurige stabiliteit van de verbinding.

Mydecine heeft een stoornis in het gebruik van middelen en het stoppen met roken geselecteerd voor MYCO-0004 omdat het een onderbelichte en drastische behoefte aan behandeling aanpakt. Er zijn ongeveer 19,7 miljoen volwassenen in Amerika die lijden aan een verslavingsstoornis. Binnen dit aantal lijden  8,5 miljoen volwassenen aan zowel een verslavingsstoornis als een psychische stoornis. De kosten voor de samenleving door verloren productiviteit, kosten voor gezondheidszorg en misdaad bedragen alleen al in Amerika meer dan $ 740 miljard. Specifiek voor nicotineverslaving is er momenteel een gebrek aan efficiëntie en veilige nicotinebehandelingen. Tabak, en de werkzame stof nicotine, is een van de meest verslavende stoffen ter wereld en tevens een van de dodelijkste.

Momenteel is er in Amerika een benadeelde markt van patiënten, aangezien ongeveer 31,4 miljoen Amerikanen sigaretten roken en onbehandelde verslavingen aan nicotine hebben. Volgens de Centers for Disease Control (CDC) and Prevention is het roken van sigaretten verantwoordelijk voor één op de vijf sterfgevallen in de Verenigde Staten, ongeveer 480.000 mensen per jaar. Bovendien behalen de huidige ontoereikende medicijnen al een aanzienlijk marktaandeel, aangezien de markt voor de behandeling van de verslaving in 2019 op $ 6 miljard werd geschat en naar verwachting in 2026 $ 13,6 miljard zal bereiken.

Deze initiatie volgt op de hielen van MYCO-001 bij de behandeling van stoppen met roken. MYCO-001 is pure psilocybine uit natuurlijke schimmelbronnen, staat in de planning voor klinische onderzoeken in een laat stadium, waardoor de snelste tijd tot goedkeuring door de regelgevende instanties wordt gegarandeerd. MYCO-001 analoge moleculen hebben significant hogere werkzaamheidspercentages laten zien bij de behandeling van stoppen met roken in bekende onderzoeken uitgevoerd door de Johns Hopkins University, terwijl ze ook significant betere veiligheidsprofielen lieten zien.

“We hebben een methodische en iteratieve gefaseerde benadering gekozen in onze pijplijn voor de ontwikkeling van geneesmiddelen door eerste en tweede generatie behandelingen te ontwikkelen waarmee we kunnen inspelen op enkele van de grootste onvervulde behoeften in de samenleving. MYCO001 is onze eerste versie van een medicijn van de eerste generatie voor zowel stoppen met roken als PTSS, dat zich momenteel in een laat stadium van klinische proeven bevindt. We denken dat het een van de eerste psychedelische behandelingen zal zijn die goedkeuringen van de FDA zullen ontvangen. Generatie één analoge MYCO001 pure psilocybine, waarin MYCO-004 een basissjabloon was, heeft werkzaamheidspercentages laten zien van wel 85% in een onderzoek uitgevoerd door de Johns Hopkins University. MYCO-004 vertegenwoordigt een verbetering van de tweede generatie om de eerste generatie geneesmiddelen te vervangen met verbeterde halfwaardetijdcontrole, opnametijd, schaalbaarheid en stabiliteit”, aldus Mydecine CEO Josh Bartch.

“MYCO – 004 vertegenwoordigt onze leidende benadering van stapsgewijze modificaties van reeds krachtige moleculen, zoals psilocybine, om de veiligheid en werkzaamheid in de klinische praktijk te verbeteren. Het bedrijf heeft verschillende beschermingen waarvoor patent is aangevraagd rond tal van stapelbare functies die resulteren in ons MYCO004-product”, zegt Rob Roscow, Chief Scientific Officer, Mydecine.

Een van de meest voorkomende behandelingen om nicotineverslaving te verbeteren, is nicotinevervangende therapie (NRT). NRT wordt gebruikt om patiënten te helpen een vroege stadia van nicotineontwenning te doorstaan ​​en om langdurige verlichting te bieden aan mensen die aan extreme verslaving lijden. NRT’s stimuleren de hersenreceptoren waarop nicotine zich richt om de symptomen te verlichten. Ondanks wijdverbreid gebruik, bleek uit een onderzoek van het Instituut voor Sociale en Preventieve Geneeskunde in Zwitserland dat NRT’s slechts een slagingspercentage van 7% hebben.

Hoewel het onderzoek op dit gebied beperkt is, laten voorlopige gegevens van zowel korte- als langetermijnstudies van de John Hopkins University over het gebruik van psilocybine voor de behandeling van nicotineverslaving zien dat deelnemers significant meer succes hebben dan degenen die traditionele methoden gebruiken om te stoppen met roken. Tegen de 16+ maand was 60% van de deelnemers met succes gestopt met roken.

Einde press-release

Meer weten over Mydecine?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Mydecine aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *