Numinus Featured Image paddestoel1

Numinus dient aanvraag in voor gepatenteerd snel productieproces van psilocybe

Foto van het Numinus Bioscience team – bron

Numinus dient voorlopige Amerikaanse octrooiaanvraag in voor een gepatenteerd snel productieproces van psilocybe en andere psychoactieve schimmelsoorten

Proces leidt tot gestandaardiseerde psychedelische extracten die reproduceerbaar, schaalbaar, kosteneffectief en commercieel levensvatbaar zijn

VANCOUVER, BC, 24 juni 2021 /CNW/—  Numinus Wellness Inc. (“Numinus” of het “Bedrijf”) (TSXV: NUMI), een bedrijf in de geestelijke gezondheidszorg dat innovatieve behandelingen en veilige, evidence-based therapieën met psychedelica bevordert , is verheugd aan te kondigen dat haar dochteronderneming Numinus Bioscience Inc. (“Numinus Bioscience”) een voorlopige octrooiaanvraag heeft ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO). De aanvraag is voor een proces dat de productie van therapeutische middelen voor gebruik in psychedelisch begeleide psychotherapie drastisch verhoogt.

Het duurzame, reproduceerbare en gemakkelijk schaalbare proces zal worden gebruikt om snel therapeutische producten te genereren van psychoactieve schimmelsoorten die psilocybine, andere psychoactieve verbindingen en een reeks aanvullende nuttige verbindingen bevatten, waarvan Numinus-onderzoekers sommigen voor het eerst in psychedelische schimmels hebben gekarakteriseerd. De resulterende psychedelische producten zijn bedoeld om te worden geleverd in micro- of macrodoseringen om psychische stoornissen te helpen behandelen die miljoenen mensen over de hele wereld treffen.

“Bij Numinus is een van de belangrijkste doelen van het lab’s onderzoeks- en ontdekkingswerk het ondersteunen van de toegankelijkheid van door psychedelica ondersteunde psychotherapieën”, zegt Sharan Sidhu, Numinus Bioscience General Manager en Science Officer. “Het snelle productieproces dat vandaag is aangekondigd, beantwoordt aan dat doel door ons vermogen te vergroten om naadloos veilige en effectieve producten met consistente psychoactieve eigenschappen op grote schaal te formuleren, met het regelgevende vertrouwen dat wordt geleverd door gestandaardiseerde producten.”

Numinus testte in eerste instantie het productieproces om snel een Psilocybe-soortextract te genereren als ‘proof of concept’. De resultaten onthulden een zeer efficiënt, schaalbaar proces dat kan worden toegepast op andere soorten psychoactieve schimmels. Numinus zal de klinische werkzaamheid en veiligheid beoordelen van een extract dat is gegenereerd met behulp van haar gepatenteerde technologie in een aanstaande Fase 1 klinische proef, die in april 2021 werd aangekondigd. Het doel van het bedrijf is om de gepatenteerde technologie op te schalen om psychedelische producten die zijn gegenereerd uit psychoactieve schimmels makkelijker beschikbaar te stellen op een markt die in de toekomst gereguleerd kan worden.

“Naarmate de onderzoeksinteresse en de vraag naar compassievolle toegang tot psychedelica toenemen, zullen patiënten veilige therapeutische producten nodig hebben die consistente psychoactieve eigenschappen bieden en schaalbaar zijn”, zegt Payton Nyquvest, CEO van Numinus. “Met dat in gedachten zijn we van mening dat het snelle productieproces het potentieel heeft om de sector te transformeren en ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen de kans krijgen om te profiteren van behandelingen in de geestelijke gezondheidszorg die hun welzijn ondersteunen.”

De aankondiging van vandaag versterkt het leiderschap van het Numinus Bioscience-lab in de ontwikkeling van nieuwe psychedelische therapieën en benadrukt de kansen die voortvloeien uit de intellectuele eigendomsstrategie die Numinus nastreeft. Dit omvat fundamenteel onderzoek naar laboratoriumvondsten en processen die reproduceerbaar, duurzaam, kostenefficiënt en octrooieerbaar zijn.

Krachtens Canada’s Controlled Drugs and Substances Act kan Numinus Bioscience een breed scala aan psychedelica bezitten, produceren, assembleren, verkopen, exporteren en leveren, waaronder ketamine, lyserginezuurdiethylamide (LSD), mescaline, N,N-Dimethyltryptamine (DMT), N -Methyl-3,4, methyleendioxyamfetamine (MDMA), psilocine en psilocybine.

Einde press-release

Meer weten over Numinus Wellness?

Bezoek het mini-profiel van dit bedrijf, inclusief realtime beurskoersen

Mini-profiel

Bezoek de officiële website

Website

Discussieer dit bedrijf op het forum

Forum

Numinus Wellness aandelen kopen?

Dit kan op de volgende brokers, via onze website: MEXEM

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *